...
Nieuws - 8 maart 2021

Rapportage Autoriteit Persoonsgegevens meldt sterke stijging van datalekmeldingen

De Autoriteit Persoonsgegevens meldt in een rapportage dat er in 2020 een sterke stijging was van het aantal datalekmeldingen. Een datalek kan drastische gevolgen hebben voor decentrale overheden. Gebruik van een meerfactorauthenticatie zou het aantal kunnen verminderen.

...
Nieuws - 8 maart 2021

De ontwikkelingen rondom de ePrivacy-verordening op een rijtje

Om persoonsgegevens binnen elektronische communicatie te kunnen beschermen komt er nieuwe Europese regelgeving aan: de ePrivacy-verordening. De verordening versterkt de huidige regels. Vooral de toekomstige regelgeving omtrent cookies zijn voor decentrale overheden van belang.

...
Nieuws - 15 februari 2021

Handreiking gepubliceerd over vernietiging van digitale overheidsinformatie

Het vernietigen van digitale overheidsinformatie gebeurt in de praktijk te weinig. Om overheden te ondersteunen en bewuster te maken van deze verplichting heeft het Nationaal Archief een handreiking gepubliceerd met praktische handvatten.

...
Nieuws - 8 februari 2021

Geef uw mening omtrent de interoperabiliteit in de overheidssector

De Commissie vraagt om de inbreng van verschillende belanghebbenden, waaronder decentrale overheden, over de interoperabiliteit in de publieke sector. Een versterkte interoperabiliteitsstrategie zou bijdragen aan de coördinatie en gemeenschappelijke normen voor veilige en grenzeloze gegevensstromen- en diensten in de publieke sector.

...
Nieuws - 8 februari 2021

Mededeling Europese Commissie over het Europese burgerinitiatief Minority SafePack

De Commissie heeft in een mededeling gereageerd op het Europese burgerinitiatief “Minority SafePack – een miljoen handtekeningen voor verscheidenheid in Europa”. Het burgerinitiatief streeft naar betere bescherming voor personen die tot een nationale of taalkundige minderheid behoren.

...
Nieuws - 14 december 2020

Europees actieplan voor integratie en inclusie

De Europese Commissie presenteerde onlangs het actieplan voor integratie en inclusie voor de periode 2021-2027. Dit is gericht op bevorderen van gelijkheid en sociale samenhang in de Europese Unie. In het actieplan staan plannen die van belang zijn voor decentrale overheden, zoals het verbeteren van digitale overheidsdiensten.