Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Top van Europese regio’s en steden

18 maart 19 maart

Overal waar mensen met meerdere crises en uitdagingen tegelijk worden geconfronteerd, zijn steden en regio’s de eerste die met oplossingen komen. In Bergen zullen leiders uit alle hoeken van de wereld bijeenkomen om hun visie op de toekomst van onze gemeenschappen uiteen te zetten.

Cohesie, welzijn en duurzaamheid

“De mensen en de planeet voorop”: aan de hand van deze benadering moeten we werken aan een duurzame toekomst. Door cohesie een centrale plaats te geven, zetten regio’s en steden zich er dag in, dag uit voor in dat geen enkele gemeenschap aan haar lot wordt overgelaten. Tijdens de Top zullen we laten zien hoe uitdagingen worden omgevormd tot oplossingen.

Lokaal staat voor innovatief

Innovatie begint op lokaal niveau. Bij het aanpakken van de klimaatcrisis en het omarmen van de digitale revolutie nemen steden en regio’s het voortouw door in hun visies de mens een centrale plaats te geven. In Bergen zullen we ideeën voor een betere toekomst uitwisselen.

Doe mee aan de Europese Top

​​​​​​​​​​Duizenden burgemeesters, raadsleden, regioministers en toonaangevende Europese en mondiale besluitvormers zullen in de stad Bergen in het Waalse Gewest (België) – hartje Europa – bijeenkomen om te praten over de uitdagingen waarmee Europa en de wereld nu en in de toekomst worden geconfronteerd en na te gaan welke oplossingen er mogelijk zijn.

De 10e Europese Top van regio’s en steden, die door het Europees Comité van de Regio’s samen met het Waalse Gewest en het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie wordt georganiseerd, zal een nieuwe kijk bieden op thema’s waarover burgers zich zorgen maken, zoals democratie, duurzame ontwikkeling, de toekomst en uitbreiding van de Europese Unie, de waarborging van de sociale, economische en territoriale samenhang en de noodzaak om de gevolgen van de oorlog tegen Oekraïne het hoofd te bieden. Er zal gesproken worden over mondiale uitdagingen, waarbij verschillende standpunten uit de hele wereld zullen worden verwoord.

Bent u een van de 1,2 miljoen lokaal of regionaal gekozen vertegenwoordigers of bent u betrokken bij het reilen en zeilen en de toekomst van uw gemeenschap? Wees dan van de partij op 18 en 19 maart 2024 in Bergen!​​