×

Nieuws

...
Nieuws - 18 maart 2019

Ook voor gemeenten nieuwe verplichtingen voor bescherming van klokkenluiders

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese lidstaten hebben een akkoord bereikt over een nieuwe richtlijn die klokkenluiders moet beschermen. Om klokkenluiders aan te moedigen misstanden binnen hun eigen organisatie aan te kaarten, moeten gemeenten met meer dan 10.000 inwoners een interne meldprocedure opzetten.

...
Nieuws - 18 maart 2019

Commissie presenteert strategische aanpak van medicijnresten in het milieu

De Europese Commissie heeft in een recent gepubliceerde mededeling een aanzet gegeven voor de aanpak van medicijnresten in het milieu. Het bewijs dat medicijnresten die achterblijven in grond en water een risicofactor kunnen vormen voor mens en dier neemt toe.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Inschrijvingen Europese RegioStars Awards geopend

De Europese Commissie heeft het startschot gegeven voor de inschrijvingen van de jaarlijkse RegioStars Awards. De RegioStars zijn de prijzen voor de beste Europese projecten op het gebied van regionale ontwikkeling. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot en met 9 mei 2019.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Cohesiebeleid moet blijven investeren in lokale projecten

Op 4 maart organiseerde het Europees Comité van de Regio’s het seminar ‘Using cohesion policy instruments to address investment gaps in European regions’ in Dubrovnik, Kroatië.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Commissie start inbreukprocedure tegen Nederland wegens onjuiste omzetting richtlijn erkenning beroepskwalificaties

Volgens de Europese Commissie voldoet Nederland niet aan de Europese wetgeving omtrent de erkenning van beroepskwalificaties. Nadat de Commissie Nederland in januari al een aanmaningsbrief stuurde, heeft zij nu een met redenen omkleed advies uitgebracht. De Nederlandse regering heeft nu twee maanden de tijd om de argumenten van de Commissie van repliek te voorzien.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Commissie vraagt om inbreng voor fitness check waterwetgeving

In navolging op de consultatie van de Kaderrichtlijn Water heeft de Commissie een tiental enquêtes gepubliceerd om meer informatie van belanghebbenden te krijgen. Met name voor waterschappen en provincies kan het interessant zijn om op één of meerdere enquêtes te reageren.