...
Nieuws - 27 mei 2019

Decentrale overheden verlagen CO2-uitstoot door klimaatvriendelijk inkopen

Overheden kunnen door verantwoord inkoopbeleid fors besparen op hun CO2-uitstoot. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM naar de effecten van de ‘impuls klimaatneutraal en circulair inkopen’. De Rijksoverheid stelde in 2018 geld beschikbaar om door middel van publieke inkoop een impuls te geven aan een klimaatneutrale en circulaire economie.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Maak nu aanspraak op subsidie voor advies bij duurzaam inkopen

Op 1 mei is de Subsidieregeling advies bij klimaatneutraal en circulair inkopen (AKCI) in werking getreden. Deze regeling biedt decentrale overheden ondersteuning bij het duurzaam inkopen van werken, diensten of producten.

...
Nieuws - 1 april 2019

Geef uw mening over het gebruik van de Europese aanbestedingsrichtlijnen

Het Europees Comité van de Regio’s heeft samen met de Raad voor Europese Gemeenten en Regio’s (CEMR) een enquête gepubliceerd met betrekking tot de Europese aanbestedingsrichtlijnen. Decentrale overheden wordt gevraagd hun ervaringen met de toepassing van de betreffende wetgeving te delen.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Minimumdoelen voor aanbesteden van schone en energiezuinige wegvoertuigen

De commissie Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement (ENVI) heeft op 27 februari ingestemd met het bereikte compromis over de wijziging van Richtlijn inzake de bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen. 

...
Nieuws - 28 januari 2019

Eerste Kamer stemt in met vermindering regeldruk in het sociaal domein

De regeldruk voor gemeenten met betrekking tot het sociaal domein zal binnenkort verminderen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat op 18 december al door de Tweede Kamer werd aangenomen.

...
EU Rechtspraak - 28 februari 2023

Gebruik van aankondiging van vrijwillige transparantie vooraf en rechtelijke toetsing

Een overheid kan bij een aanbesteding gebruik maken van een zogenaamde ‘aankondiging van vrijwillige transparantie vooraf’. Hierdoor ervaren zij momenteel in de praktijk als aanbestedende dienst vanuit de Rechtsbeschermingsrichtlijnen bezien een bepaalde mate van rechtszekerheid wanneer zij uiteindelijk onderhands een overeenkomst wil sluiten.