...
Nieuws - 18 maart 2019

Recente ontwikkelingen rondom Brexit

Volgende week vrijdag, op 29 maart, zal het VK in principe de EU verlaten. Het Britse Lagerhuis heeft wederom het terugtrekkingsakkoord verworpen, maar ook een no-deal Brexit weggestemd. Wat betekent dit en wat gaat er nu gebeuren?

...
Nieuws - 25 maart 2019

EU scorebord: Nederland heeft de beste wegen

De Europese Commissie heeft het jaarlijkse transport scorebord gepubliceerd. Deze online tool vergelijkt hoe de lidstaten presteren in 30 categorieën die alle aspecten van het vervoer bestrijken.

...
Nieuws - 25 maart 2019

Voorlopig akkoord Horizon Europa bereikt

De Raad en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over Horizon Europa, de opvolger van Horizon 2020. Het bereikte akkoord moet nog formeel door het Europees Parlement en de Raad worden goedgekeurd.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Commissie start inbreukprocedure tegen Nederland wegens onjuiste omzetting richtlijn erkenning beroepskwalificaties

Volgens de Europese Commissie voldoet Nederland niet aan de Europese wetgeving omtrent de erkenning van beroepskwalificaties. Nadat de Commissie Nederland in januari al een aanmaningsbrief stuurde, heeft zij nu een met redenen omkleed advies uitgebracht. De Nederlandse regering heeft nu twee maanden de tijd om de argumenten van de Commissie van repliek te voorzien.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Cohesiebeleid moet blijven investeren in lokale projecten

Op 4 maart organiseerde het Europees Comité van de Regio’s het seminar ‘Using cohesion policy instruments to address investment gaps in European regions’ in Dubrovnik, Kroatië.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Inschrijvingen Europese RegioStars Awards geopend

De Europese Commissie heeft het startschot gegeven voor de inschrijvingen van de jaarlijkse RegioStars Awards. De RegioStars zijn de prijzen voor de beste Europese projecten op het gebied van regionale ontwikkeling. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot en met 9 mei 2019.

...
Nieuws - 18 maart 2019

Ook voor gemeenten nieuwe verplichtingen voor bescherming van klokkenluiders

Onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese lidstaten hebben een akkoord bereikt over een nieuwe richtlijn die klokkenluiders moet beschermen. Om klokkenluiders aan te moedigen misstanden binnen hun eigen organisatie aan te kaarten, moeten gemeenten met meer dan 10.000 inwoners een interne meldprocedure opzetten.

...
Nieuws - 18 maart 2019

EU-Hof: intrekken verblijfsvergunning bij fraude gerechtvaardigd

Verblijfsvergunningen die verkregen zijn door middel van frauduleuze bewijsstukken mogen worden ingetrokken, ook als de vergunninghouder niet van de fraude op de hoogte was. Dat oordeelt het EU-Hof op 14 maart 2019 in antwoord op vragen van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Aanmelding European Public Sector Award 2019 geopend

Met als thema ‘New solutions to complex challenges’ wordt in november 2019 de European Public Sector Award  (EPSA) uitgereikt. Overheidsorganisaties die naar deze prestigieuze prijs willen meedingen hebben tot 18 april de mogelijkheid om zich aan te melden.