...
Nieuws - 18 maart 2019

Win de Transformative Action Award 2019!

Het Europees Comité van de Regio’s heeft de inschrijvingen voor de Transformative Action Award 2019 geopend. De prijs wordt toegekend aan een stad, regio of maatschappelijke organisatie die zich met een duurzame transformatie van de gemeenschap bezighoudt.

...
Nieuws - 25 maart 2019

Europese Commissie specificeert criteria voor biobrandstoffen

De Europese Commissie heeft een verordening gepubliceerd met daarin de criteria voor biobrandstoffen. Deze verordening vult de richtlijn ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen uit 2018 aan.

...
Nieuws - 25 februari 2019

Onduidelijkheid over geldigheid pulsvisvergunningen

Mogelijk verliest het overgrote deel van de Nederlandse pulsvissers nog dit jaar zijn vergunning. Twee weken geleden leek het zo te zijn dat ongeveer de helft van de pulsvissers ondanks het Europese verbod tot 2021 door mocht varen. Vorige week bleek dat deze uitzondering waarschijnlijk maar voor 15 schepen geldt.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Ministerie vraagt om input voor implementatie afvalrichtlijn

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft een consultatie opgesteld waarin belanghebbenden kunnen meedenken over de implementatie van de Europese Kaderrichtlijn afvalstoffen. Deze werd vorig jaar gewijzigd.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Minimumdoelen voor aanbesteden van schone en energiezuinige wegvoertuigen

De commissie Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement (ENVI) heeft op 27 februari ingestemd met het bereikte compromis over de wijziging van Richtlijn inzake de bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen. 

...
Nieuws - 18 februari 2019

Tot 2021 nog geen volledig verbod op pulsvisserij

Na veel ophef wordt het vissen met de pulstechniek verboden in Europa. Voor 42 Nederlandse vissers zal dit pas gevolgen gaan hebben in juli 2021, maar voor de andere 42 vissers zal hun vergunning na 2019 worden beëindigd.

...
Nieuws - 25 februari 2019

LIFE-Programma doet oproep voor projectvoorstellen

Het EU LIFE-Programma is vanaf maart 2019 weer open voor nieuwe projectvoorstellen op het gebied van milieu, natuurbehoud en klimaatactie. Hieraan mogen publieke en private organisaties die cofinanciering zoeken voor projecten meedoen.

...
Nieuws - 25 februari 2019

CO2-uitstoot Europese vrachtwagens moet met 30 procent omlaag

De EU neemt maatregelen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot van trucks. Het Roemeense voorzitterschap van de Raad bereikte een voorlopige overeenkomst met vertegenwoordigers van het Europees Parlement en de Europese Commissie over nieuwe regels die bindende doelstellingen voor de CO2-emissiereductie van zware bedrijfsvoertuigen vaststellen.

...
Nieuws - 25 februari 2019

Urban Agenda ondersteunt gemeenten bij ontwikkelen beleid luchtkwaliteit

Het partnerschap Luchtkwaliteit van de EU Urban Agenda heeft een aantal tools gepresenteerd die gemeenten kunnen helpen luchtvervuiling te bestrijden. Het gaat onder meer om een handleiding voor het ontwerpen van effectief beleid en het financieren daarvan. Het partnerschap werkt nog aan een algemeen businessmodel voor het ontwikkelen van beleid omtrent luchtkwaliteit.