...
Nieuws - 26 oktober 2020

Gevolgen van ongeoorloofde staatssteun op grondtransacties

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan in een zaak m.b.t. een koopovereenkomst tussen de gemeente Harlingen en het bedrijf Spaansen B.V. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat ongeoorloofde staatssteun bij grondtransacties leidt tot algehele nietigheid van de overeenkomst.

...
Nieuws - 9 november 2020

Europese Commissie publiceert resultaten van Staatssteun Fitness Check

Hoe effectief en efficiënt zijn de staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket? De Europese Commissie heeft dit met een fitness check geëvalueerd en beoordeeld. De resultaten zijn op 30 oktober gepubliceerd in een Werkdocument van de Commissie. 

...
Nieuws - 13 oktober 2020

Verlenging tijdelijk staatssteunkader door de Europese Commissie

De Europese Commissie heeft besloten de Tijdelijke Kaderregeling inzake staatssteun te verlengen. Ook het toepassingsgebied van de regeling wordt verruimd. De kaderregeling is in maart 2020 aangenomen ter ondersteuning van de economie in de context van de uitbraak van het coronavirus. 

...
Nieuws - 26 oktober 2020

Toepassing Catalogus Groenblauwe Diensten vergemakkelijkt

Met de nieuwe applicatie en handleiding van BIJ12 krijgen decentrale overheden beter inzicht in de toepassings-mogelijkheden van de Catalogus Groenblauwe Diensten. De Catalogus bevat subsidiabele diensten die de Commissie op basis van de staatssteunregels heeft goedgekeurd.

...
Nieuws - 14 september 2020

Jaarbericht 2019 over Nederlandse inbreng bij het Europese Hof gepubliceerd

In 2019 behandelden het Hof van Justitie van de EU, het Gerecht en het Hof van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA–Hof) 83 zaken waaraan de Nederlandse regering een bijdrage heeft geleverd. In de meeste gevallen kwam de uitspraak overeen met het Nederlandse standpunt. 

...
Nieuws - 14 september 2020

Hof bevestigt uitspraak van gerecht over PNB-regeling

De Europese Commissie moet opnieuw beoordelen of Nederlandse subsidie aan particuliere terreinbeherende natuurorganisaties op basis van de PNB-regeling ongeoorloofde staatssteun is. Dit is het gevolg van de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie (Hof) op 3 september 2020.