...
Nieuws - 28 februari 2022

Raadpleging: vervuiling door microplastics

De zorgen over de vervuiling door microplastics nemen toe en de huidige Europese aanpak schiet tekort. De Europese Commissie wil een vollediger en coherenter beleid en vraagt uw input hierover. U kunt tot 17 mei reageren. 

...
Nieuws - 7 februari 2022

Groene taxonomie: Commissie bestempelt investeringen in gas en kernenergie als duurzaam

Zijn investeringen in gas en kernenergie duurzaam? De Commissie komt met een antwoord op deze vraag: ook investeringen in kernenergie en gas kunnen volgens de Commissie het stempel ‘groen’ krijgen. Hiermee wil ze duidelijkheid geven aan investeerders die duurzaam willen beleggen. De beslissing leidt tot ophef tussen de lidstaten.

...
Praktijkvraag - 9 juli 2024

Is een tachograaf verplicht in overheidsvoertuigen?

Voor diverse voertuigen geldt dat zij verplicht een digitale tachograaf moeten hebben. De tachograaf houdt rij- en rusttijden en afgelegde afstand bij. Kunnen wij als gemeente gebruik maken van de uitzondering op deze verplichting bij de aanschaf van wagens voor ons gemeentepark?

...
Nieuws - 31 januari 2022

Consultatie over chemische stoffen (REACH)

Chemische stoffen: wat moet, wat mag en wat mag niet? De Commissie heeft een raadpleging geopend over de REACH-verordening. Deze verordening gaat over regels voor de registratie, beoordeling en controle van chemische stoffen. U kunt tot 15 april 2022 deelnemen aan de consultatie.

...
Nieuws - 17 januari 2022

Lancering van het pact voor plattelandsgebieden

De Europese Unie wil plattelandsgebieden tegen 2040 sterker, welvarender, veerkrachtiger en meer verbonden maken. Om deze doelstellingen te bereiken opent de Europese Commissie een inschrijvingsprocedure om lid te worden van een pact voor plattelandsgebieden.

...
Nieuws - 13 december 2021

Beoordeel de strategie voor je stadsontwikkeling!

De Europese Commissie nodigt Europese steden uit om hun strategieën voor stadsontwikkeling te evalueren. Met de nieuwe online tool SAT4SUD kunnen steden zelf hun strategie toetsen. Dit biedt inzicht in de sterke punten van het beleid, maar ook waar er ruimte is voor verbetering.