...
Nieuws - 22 maart 2021

Werkgroep Green Deal Going Local presenteert routekaart voor 2021

De werkgroep ‛Green Deal Going Local’ heeft haar routekaart voor de Europese Green Deal gepresenteerd. Het realiseren van klimaatneutraliteit en het behalen van doelstellingen van de Green Deal vergt veel inspanning van decentrale overheden en vraagt daarom om een gecoördineerde aanpak van het CvdR. 

...
Nieuws - 16 november 2020

Het Hogerhuis van het VK wijst de Internal Market Bill deels af

Het Hogerhuis in het parlement van het VK heeft de Internal Market Bill deels afgewezen. Het wetsvoorstel zou in strijd zijn met de verplichtingen van het internationaal recht en het terugtrekkingsakkoord met de EU. Het gaat vooral om de gemaakte afspraken over Noord-Ierland.

...
Nieuws - 2 november 2020

Unie van Waterschappen publiceert handreiking Digitale Transformatie

Ontwikkelingen die voortkomen uit de digitale transformatie hebben invloed op verschillende afdelingen en disciplines van de waterschappen. De Unie van Waterschappen (UvW) heeft een handreiking opgesteld om alle waterschappers te ondersteunen bij de digitale transformatie.

...
Nieuws - 14 september 2020

Jaarbericht 2019 over Nederlandse inbreng bij het Europese Hof gepubliceerd

In 2019 behandelden het Hof van Justitie van de EU, het Gerecht en het Hof van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA–Hof) 83 zaken waaraan de Nederlandse regering een bijdrage heeft geleverd. In de meeste gevallen kwam de uitspraak overeen met het Nederlandse standpunt.