...
Nieuws - 24 juni 2019

Nieuwe vacatures voor detachering bij de Europese Commissie

Het is mogelijk om als ambtenaar voor een aantal jaren te worden gedetacheerd bij de Europese Commissie (EC) als ‘nationaal expert’. De nieuwste vacatures worden maandelijks in de Europese Ster gepubliceerd. Onderstaande vacatures hebben als deadline 25 juli en 25 september 2019.

...
Nieuws - 11 juni 2019

Kiesraad stelt officiële uitslag Europese verkiezingen vast

De Kiesraad heeft op dinsdag 4 juni de officiële uitslag van de Europese verkiezingen in Nederland vastgesteld. Onder meer de zetelverdeling en de verkozen Europarlementariërs werden genoemd.Op donderdag 23 mei hebben 5.519.776 van de 13.164.688 kiesgerechtigden hun stem uitgebracht voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

...
Nieuws - 11 juni 2019

Traineeship in het Europees Parlement

Benieuwd hoe een internationale, meertalige instelling als het Europees Parlement dagelijks werkt? Het Europees Parlement biedt twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een Schuman traineeship om praktijkervaring op te doen met EU-besluitvorming.

...
Nieuws - 27 mei 2019

Verbod op wegwerpplastic bekrachtigd door EU-lidstaten

Wegwerpplastics worden vanaf 2021 verboden in de EU. De lidstaten namen vorige week een richtlijn aan die de milieuschade als gevolg van rondslingerend plastic terug moet dringen. Het verbod geldt voor plastic producten die slechts eenmaal gebruikt kunnen worden, zoals plastic bestek, rietjes en wattenstaafjes.

...
Nieuws - 27 mei 2019

EU-lidstaten nemen nieuwe regels voor bemestingsproducten aan

De Europese lidstaten hebben vorige week de nieuwe meststoffenverordening officieel aangenomen. De nieuwe regels zorgen voor harmonisatie van de normen die binnen de EU gelden voor meststoffen, waardoor deze binnen de hele Unie verhandeld kunnen worden.

...
Nieuws - 27 mei 2019

De Europese Unie reikt LIFE-award 2019 uit

Op donderdag 16 mei, tijdens de ‘Green Week’ van de EU (Europa’s grootste klimaatevenement) kondigde het LIFE-programma de winnaars van de 2019 LIFE-award aan. De drie winnaars komen uit Italië (natuurcategorie), Spanje (milieucategorie) en Griekenland (klimaatactie).