...
Nieuws - 27 mei 2019

Decentrale overheden verlagen CO2-uitstoot door klimaatvriendelijk inkopen

Overheden kunnen door verantwoord inkoopbeleid fors besparen op hun CO2-uitstoot. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM naar de effecten van de ‘impuls klimaatneutraal en circulair inkopen’. De Rijksoverheid stelde in 2018 geld beschikbaar om door middel van publieke inkoop een impuls te geven aan een klimaatneutrale en circulaire economie.

...
Nieuws - 27 mei 2019

Zomerreceptie TenneT in Brussel

TenneT, de Nederlands/Duitse netbeheerder organiseert op 19 juni voor de derde keer de jaarlijkse zomerreceptie in hun kantoor in Brussel. De receptie begint om 18.00 uur met een openingsspeech door Eurocommissaris Frans Timmermans en TenneT’s CEO Manon van Beek.

...
Nieuws - 13 mei 2019

Terugblik Europees verkiezingsdebat Huis van de Nederlandse Provincies

Op 9 mei organiseerde het Huis van de Nederlandse Provincies een Europees verkiezingsdebat der Lage Landen met Nederlandse lijsttrekkers. Tien lijsttrekkers namen deel aan het debat rondom vier thema’s: democratie, migratie, de EU-begroting en klimaatproblematiek.

...
Nieuws - 13 mei 2019

EU-leiders beraden zich op toekomststrategie

Op donderdag 9 mei, de dag van Europa, vond in de Roemeense stad Sibiu een Europese top plaats waar de regeringsleiders van de EU-lidstaten spraken over een gezamenlijke toekomststrategie voor de EU.

...
Nieuws - 13 mei 2019

Oproep aan kandidaten voor de ‘Innovation in Politics’ award

‘Dreamocracy’ is op zoek naar Nederlandse kandidaten die innovatieve projecten kunnen aanleveren voor de jaarlijkse ‘Innovation in Politics Award’ (IPA). Deze oproep geldt voor projecten op lokaal, regionaal en nationaal niveau.

...
Nieuws - 13 mei 2019

Europese Green Week sessie: de toekomst van het milieubeleid

Op donderdag 16 mei organiseert het Europees Comité van de Regio’s tijdens de Europese Green Week de sessie: ‘The future of environment policy – better integration & implementation at local & regional level’.

...
Nieuws - 23 april 2019

Conferentie over vernieuwing GLB en het Nationaal Strategisch Plan

Op donderdag 23 mei organiseren het ministerie van Landbouw en Voedselveiligheid en het Interprovinciaal Overleg een conferentie over de vernieuwing van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en het National Strategisch Plan.

...
Nieuws - 8 april 2019

Europees Parlement neemt standpunt in over mobiliteitspakket

Het Europees Parlement heeft op 4 april gestemd over het mobiliteitspakket. Het Parlement keurde met de stemming zijn standpunt goed om met de Raad te onderhandelen over herziene regels voor de terbeschikkingstelling van chauffeurs, rusttijden van chauffeurs en betere handhaving van de cabotageregels.

...
Nieuws - 8 april 2019

Toekomst Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

De Commissie voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling (AGRI-commissie) van het Europees Parlement heeft dinsdag 2 april gestemd over de voorstellen voor de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) dat vanaf 2021 in werking zal treden.

...
Nieuws - 8 april 2019

Europees Parlement stemt voor vingerafdrukken op ID-kaart

Nieuwe Europese wetgeving die vingerafdrukken op identiteitskaarten verplicht is een stap dichterbij gekomen. Het Europees Parlement heeft afgelopen donderdag ingestemd met een nieuwe verordening die gemeenschappelijke eisen aan nationale identiteitsbewijzen stelt.