×
...
Nieuws - 19 april 2021

Consultatie van de conceptregeling voor bevordering van schone wegvoertuigen

Er kan tot 12 mei 2021 feedback gegeven worden op de conceptregeling bevordering schone wegvoertuigen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze regeling implementeert de Europese wijzigingsrichtlijn inzake schone en energiezuinige wegvoertuigen (Clean Vehicles Directive).

...
Nieuws - 12 april 2021

Deel uw feedback op MVI-criteria

Er kan nu feedback gegeven worden op de criteria voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Iedereen is uitgenodigd om opmerkingen, verbeteringen en/of onjuistheden van de criteria door te geven. Dit draagt bij aan het beter laten verlopen van inkoop en aanbestedingen.

...
Nieuws - 6 april 2021

Consultatie over Europees interoperabiliteitskader voor slimme steden en samenlevingen

De EC heeft een voorstel ontwikkeld voor een Europees interoperabiliteitskader voor slimme steden en samenlevingen. Belanghebbenden kunnen hier nu een bijdrage aan leveren. Het voorstel heeft als doel om de samenwerking tussen decentrale overheden te versterken en om hen te ondersteunen bij het verstrekken van interoperabiliteitsdiensten.

...
Nieuws - 29 maart 2021

Consultatie over initiatief voor duurzame producten

De EC vraagt feedback op voorgenomen maatregelen omtrent het initiatief inzake de productie van duurzame producten. Met dit voorstel wil de Commissie toekomstige producten op de Europese markt geschikt maken voor een klimaat neutrale, hulpbronnenefficiënte en circulaire economie.

...
Nieuws - 22 maart 2021

Consultatie over het nieuwe Interreg programma 2021-2027

Na meer dan 16 maanden discussiëren zijn de 29 partnerstaten (de 27 Europese lidstaten samen met Noorwegen en Zwitserland) tot een akkoord gekomen over de conceptversie van het programma voor Europese territoriale samenwerking (Interreg) 2021-2027. Decentrale overheden kunnen nu feedback geven op het programma.

...
Nieuws - 22 februari 2021

Feedback op herziening van afzetbevorderingsbeleid via openbare raadpleging

De Europese Commissie vraagt feedback op voorgenomen maatregelen omtrent het EU-afzetbevorderingsbeleid van agrovoedingsproducten. Het afzetbevorderingsbeleid is aan herziening toe om beter aan te sluiten op de doelstellingen van de Green Deal.

...
Nieuws - 8 februari 2021

Consultatie over herziening van de Europese bodemstrategie

Om te voldoen aan de klimaat- en biodiversiteitsdoelstellingen van de Green Deal heeft de Commissie een initiatief gepresenteerd ter bevordering van de bodemgezondheid. Naar aanleiding van dit initiatief houdt de Commissie een raadpleging over de nieuwe bodemstrategie voor 2030. 

...
Nieuws - 8 februari 2021

Geef uw mening omtrent de interoperabiliteit in de overheidssector

De Commissie vraagt om de inbreng van verschillende belanghebbenden, waaronder decentrale overheden, over de interoperabiliteit in de publieke sector. Een versterkte interoperabiliteitsstrategie zou bijdragen aan de coördinatie en gemeenschappelijke normen voor veilige en grenzeloze gegevensstromen- en diensten in de publieke sector.