×
...
Nieuws - 25 januari 2021

Deel uw ideeën over de invoering van een digitale heffing

De EC vraagt inbreng van stakeholders, waaronder decentrale overheden, omtrent de invoering van een belastingheffing binnen de digitale sector. Volgens de Commissie zou een belastingheffing behulpzaam kunnen zijn bij het reageren op ontwikkelingen en uitdagingen van de digitale economie.

...
Nieuws - 18 januari 2021

Raadpleging over de toekomstvisie van grensregio’s

Het Comité van de Regio’s heeft in samenwerking met de Europese Alliantie van burgers in grensoverschrijdende regio’s een raadpleging geopend. De raadpleging gaat over de toekomstvisie voor grensoverschrijdende regio’s tot 2050.

...
Nieuws - 30 november 2020

Europese Commissie vraagt feedback op toegankelijkheidsrichtlijn

Om overheidswebsites en applicaties voor iedereen toegankelijk te maken is de Europese toegankelijkheidsrichtlijn in het leven geroepen, die nu geëvalueerd wordt. De Commissie roept belanghebbenden op om te reageren op de roadmap van de richtlijn.

...
Nieuws - 30 november 2020

Geef uw feedback over het gebruik van zuiveringsslib in de landbouw

De EU-regels voor het gebruik van zuiveringsslib in de landbouw zijn niet meer up-to-date en moeten worden afgestemd op de huidige behoeften. De Europese Commissie gaat de regels daarom evalueren en herzien. Daarbij vraagt ze om uw feedback.

...
Nieuws - 23 november 2020

Consultatie langetermijnvisie voor plattelandsgebieden

Hoe blijven landelijke gebieden leefbaar tegen de achtergrond van bevolkingskrimp en steeds minder voorzieningen? De Europese Commissie houdt een consultatie over de toekomst van plattelandsgebieden. Het gaat over de langetermijnvisie voor landelijke gebieden.

...
Nieuws - 16 november 2020

Vernieuwing modelcontracten voor doorgifte van gegevens aan derde landen

De Commissie heeft een consultatie geopend voor een ontwerp van nieuwe modelcontracten, ook wel standaardcontractsbepalingen of SCC’s genoemd. De modelcontracten zijn bedoeld voor het beschermen van persoonsgegevens bij doorgifte aan landen buiten de EU.