Nieuws

Publicatie: 9 oktober 2023

Door: en


De Europese Commissie vraagt om feedback over de regeling voor cyberbeveiligingscertificering (EUCC). Als uitwerking van de Cyberbeveiligingsverordening gaat de Europese Commissie regels opstellen over beveiligingsvoorschriften voor en certificering van ICT-producten en -diensten in de Europese Unie. Het ontwerp van de uitvoeringsverordening is online beschikbaar en kan tot 31 oktober 2023 van feedback worden voorzien.

Achtergrond

De EUCC (Common Criteria-based European Cybersecurity Certification Scheme) is een certificeringsprogramma dat onderdeel is van de Cyberbeveiligingsverordening. Dit programma maakt het mogelijk om digitale producten, diensten en processen op een uniforme manier te certificeren op de Europese markt. Dit geeft consumenten nauwkeurige informatie over de veiligheid van hun ICT-producten en -diensten.

Feedback

Het voorstel van de Europese Commissie is een uitvoeringsverordening met daarin de uitwerking en regels betreffende de ‘Common Criteria’ (CC): de richtlijnen waarmee software en hardware op het gebied van cyberbeveiliging worden geëvalueerd en gecertificeerd. Over dit voorstel kan tot 31 oktober 2023 feedback worden ingezonden.

Bron

Cyberbeveiliging – beveiligingsvereisten voor ICT-productcertificering – Europese Commissie

Meer informatie:

Cybersecurity – Kenniscentrum Europa Decentraal