...
Nieuws - 12 oktober 2020

Europese Commissie vraagt feedback op de herziening van de Verpakkingsrichtlijn

In een circulaire economie moeten goederen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Verpakkingen mogen minder afval opleveren. Dat stelt de Europese Commissie in het nieuwe actieplan voor een circulaire economie. De Verpakkingsrichtlijn wordt herzien om het ontwerp van verpakkingen te verbeteren.

...
Nieuws - 5 oktober 2020

Negende onderhandelingsronde EU-VK

Het Verenigd Koninkrijk (VK) verlaat de Europese Unie (EU) definitief op 31 december 2020. De negende onderhandelingsronde over een toekomstig partnerschap tussen de EU en het VK vond vorige week plaats in Brussel. EU-onderhandelaar Michel Barnier gaf na de onderhandelingen een persconferentie.

...
Nieuws - 24 september 2020

Europese Commissie vraagt feedback op de Ecodesignrichtlijn

Meer aandacht voor het ecologische ontwerp van producten in de EU. Dat is één van de doelen van het actieplan voor een circulaire economie van de Europese Commissie. De Ecodesignrichtlijn zal worden herzien, om producten die in Europa op de markt worden gebracht te verduurzamen.

...
Nieuws - 21 september 2020

De Europese Commissie vraagt feedback voor actieplan biologische landbouw

De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging over het toekomstige actieplan voor biologische landbouw. Biologische landbouw is belangrijk voor het verwezenlijken van de Europese Green Deal. Hoe kunnen (decentrale) overheden sturen op een omslag van de landbouwsector?

...
Nieuws - 14 september 2020

Europese Commissie vraagt feedback op energie gerelateerde richtlijnen

De Europese Commissie vraagt feedback op drie energie gerelateerde regelingen en richtlijnen. Twee daarvan zijn feedbackrondes voor bestaande richtlijnen: de richtlijn hernieuwbare energie en de richtlijn energie efficiëntie. De derde openbare raadpleging betreft de nieuwe offshore-strategie voor hernieuwbare energie.

...
Nieuws - 14 september 2020

Jaarbericht 2019 over Nederlandse inbreng bij het Europese Hof gepubliceerd

In 2019 behandelden het Hof van Justitie van de EU, het Gerecht en het Hof van de Europese Vrijhandelsassociatie (EVA–Hof) 83 zaken waaraan de Nederlandse regering een bijdrage heeft geleverd. In de meeste gevallen kwam de uitspraak overeen met het Nederlandse standpunt. 

...
Nieuws - 7 september 2020

Duits voorzitterschap Raad van de EU zet in op economisch herstel

Herstel van Europa na de coronacrisis. Dat is de belangrijkste prioriteit van het Duits voorzitterschap van de Raad van de EU. De belangrijkste actiepunten van het Duits voorzitterschap zijn het stimuleren van de economie en het versterken van de onderlinge solidariteit. 

...
Nieuws - 7 september 2020

Wijziging tarieven MER 

Voor kleine en middelgrote gemeenten dalen de kosten voor een advies over een omgevingsvisie. Dit moet de drempel om advies te vragen aan de commissie M.E.R. voor deze gemeenten verlagen.