...
Nieuws - 8 maart 2021

Actieplan voor implementatie Europese pijler van sociale rechten gepresenteerd

De Commissie heeft een actieplan voor de implementatie van de Europese pijler van sociale rechten gepubliceerd. In het actieplan worden concrete maatregelen geformuleerd die moeten bijdragen aan een sterk sociaal Europa met een eerlijke, inclusieve en veerkrachtige economie.

...
Nieuws - 1 maart 2021

Terugblik op 2020: toename van het aantal kennisgevingen door decentrale overheden

Vorig jaar is er een stijging van het aantal kennisgevingen door Nederlandse decentrale overheden genoteerd ten opzichte van het jaar daarvoor. Decentrale overheden hebben in 2020 in totaal 255 steunmaatregelen kennisgegeven bij de Europese Commissie om geoorloofd staatssteun te verstrekken. 

...
Nieuws - 23 november 2020

Consultatie langetermijnvisie voor plattelandsgebieden

Hoe blijven landelijke gebieden leefbaar tegen de achtergrond van bevolkingskrimp en steeds minder voorzieningen? De Europese Commissie houdt een consultatie over de toekomst van plattelandsgebieden. Het gaat over de langetermijnvisie voor landelijke gebieden.

...
Nieuws - 26 oktober 2020

Toepassing Catalogus Groenblauwe Diensten vergemakkelijkt

Met de nieuwe applicatie en handleiding van BIJ12 krijgen decentrale overheden beter inzicht in de toepassings-mogelijkheden van de Catalogus Groenblauwe Diensten. De Catalogus bevat subsidiabele diensten die de Commissie op basis van de staatssteunregels heeft goedgekeurd.