...
Nieuws - 13 mei 2019

EU wil meer data over voedselverspilling

De Europese Commissie wil meer gebruikmaken van data in de strijd tegen voedselverspilling. Nu wordt 20% van al het in de EU geproduceerde voedsel verspild. Om de economische, ecologische en sociale schade te beperken heeft de Commissie een gedelegeerde handeling aangenomen, die de lidstaten kaders en handvatten geeft voor het in kaart brengen van voedselverspilling.

...
Nieuws - 13 mei 2019

EU-leiders beraden zich op toekomststrategie

Op donderdag 9 mei, de dag van Europa, vond in de Roemeense stad Sibiu een Europese top plaats waar de regeringsleiders van de EU-lidstaten spraken over een gezamenlijke toekomststrategie voor de EU.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Maak nu aanspraak op subsidie voor advies bij duurzaam inkopen

Op 1 mei is de Subsidieregeling advies bij klimaatneutraal en circulair inkopen (AKCI) in werking getreden. Deze regeling biedt decentrale overheden ondersteuning bij het duurzaam inkopen van werken, diensten of producten.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Commissie publiceert tussenstand Betere Regelgeving in de EU

Het mandaat van de Commissie-Juncker loopt dit jaar af. Een van de initiatieven van de Commissie Juncker was de agenda voor Betere Regelgeving (BRA), waarbij de Commissie zich committeerde aan regelgeving op basis van objectieve gegevens en een transparant proces, waarbij belanghebbenden (bedrijven, burgers en overheden) in het gehele proces worden betrokken.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Kickstart Europe 2020: digitale infrastructuur conferentie

In januari 2020 vindt de derde editie van de jaarlijkse Strategie en Netwerk conferentie over Europese Digitale Infrastructuur plaats in Amsterdam. Deze tweedaagse conferentie richt zich op de Europese datacenter-, cloud-, connectiviteits- en edge ecosystemen.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Europese Mobiliteitsweek 2019: aanmelden kan vanaf nu!

Van 16 t/m 22 september vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Deze week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét moment waarop gemeenten in heel Europa (en ver daarbuiten) duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt Nederlandse gemeenten uit om deel te nemen aan de Europese Mobiliteitsweek.