...
Nieuws - 27 mei 2019

De Europese Unie reikt LIFE-award 2019 uit

Op donderdag 16 mei, tijdens de ‘Green Week’ van de EU (Europa’s grootste klimaatevenement) kondigde het LIFE-programma de winnaars van de 2019 LIFE-award aan. De drie winnaars komen uit Italië (natuurcategorie), Spanje (milieucategorie) en Griekenland (klimaatactie).

...
Nieuws - 27 mei 2019

Decentrale overheden verlagen CO2-uitstoot door klimaatvriendelijk inkopen

Overheden kunnen door verantwoord inkoopbeleid fors besparen op hun CO2-uitstoot. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM naar de effecten van de ‘impuls klimaatneutraal en circulair inkopen’. De Rijksoverheid stelde in 2018 geld beschikbaar om door middel van publieke inkoop een impuls te geven aan een klimaatneutrale en circulaire economie.

...
Nieuws - 27 mei 2019

Data over besteding Europese subsidies beschikbaar

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een rapport uitgebracht over de Europese financiering van duurzame projecten in 2018. Het betreft projecten waarbij één of meerdere Nederlandse partners betrokken zijn.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Kabinet spoort EU aan om concurrentiekracht te vergroten

De Europese Unie moet haar concurrentiekracht kritisch bekijken, en waar nodig maatregelen nemen om die te versterken. Dat schrijven minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in een brief aan de Tweede Kamer.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Wat is het belang van het Clean Energy Package voor decentrale overheden?

Eind 2018 hebben het Europees Parlement en de Raad een compromis bereikt over de laatste onderdelen van het pakket ‘Clean energy for all Europeans’. Het uitonderhandelen van dit pakket was een van de doelen van het Oostenrijkse voorzitterschap voor de tweede helft van 2018.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Nieuw: EU-wijzer voor provincies

Kenniscentrum Europa decentraal en het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) lanceren de EU-wijzer voor provincies. Op dit informatieplatform worden provincies op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op Europees niveau die voor hen van belang zijn.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Oproep: inzendingen Roger Léron Award 2019

De Roger Léron Award is een jaarlijkse prijs met het doel publieke prestaties en bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame energie op EU-, lokaal en regionaal niveau te promoten en erkenning te geven.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Politico Connected mobility summit 2019 Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in de duurzaamheidsuitdagingen die van invloed zijn op de mobiliteitssector? Op 8 oktober vindt in Amsterdam de derde editie van de jaarlijkse Connected Mobility Summit plaats.

...
Nieuws - 20 mei 2019

TEN-T opent publieke consultatie

Decentrale overheden kunnen tot 17 juli 2019 reageren op een consultatie over de richtsnoeren van het TEN-T (Trans-Europese Netwerken-Transport). TEN-T regelt het EU-beleid inzake vervoersinfrastructuur dat met name is gericht op het vereenvoudigen van vervoersstromen door de lidstaten en het ondersteunen van territoriale, economische en sociale cohesie.

...
Nieuws - 13 mei 2019

Terugblik Europees verkiezingsdebat Huis van de Nederlandse Provincies

Op 9 mei organiseerde het Huis van de Nederlandse Provincies een Europees verkiezingsdebat der Lage Landen met Nederlandse lijsttrekkers. Tien lijsttrekkers namen deel aan het debat rondom vier thema’s: democratie, migratie, de EU-begroting en klimaatproblematiek.