...
Nieuws - 6 december 2021

Raadpleging richtsnoeren voor steun voor uitrol breedband

De Europese Commissie wil feedback over richtsnoeren voor staatsteun voor breedbandnetwerken. Deze zijn relevant voor decentrale overheden die subsidies willen verstrekken voor de uitrol van breedbandprojecten of daarvoor andere vormen van steun willen verlenen. Reageren kan tot 21 januari 2022.

...
Nieuws - 1 november 2021

Gecoördineerd EU-plan in strijd tegen cyberaanvallen

De Raad heeft conclusies aangenomen over de Europese gezamenlijke cybereenheid en aangegeven hoe het beleid rond EU cybersecurity verder ontwikkeld kan worden. Dit beleid is belangrijk voor decentrale overheden, omdat zij steeds vaker slachtoffer worden van cybercriminaliteit.

...
Nieuws - 27 februari 2023

Commissie stelt Gigabit Infrastructuur Verordening voor

De Gigabit Infrastructuur Verordening en de Gigabit Aanbeveling zijn gepubliceerd door Europese Commissie. De uitrol van hoogwaardige netwerken gaat namelijk nog niet snel genoeg. De nieuwe voorgestelde wetgeving zorgt voor een snellere en efficiëntere afhandeling van de uitrol van gigabitnetwerken.

...
Nieuws - 28 november 2022

Voorlopig akkoord lancering internetsatellieten

De Raad van de Europese Unie en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over het Secure Connectivity-programma. Als gevolg hiervan gaat de EU een constellatie voor internetsatellieten lanceren, genaamd IRIS² (Infrastructure for Resilience, Interconnectivity and Security by Satellite). Een satellietconstellatie is een groep identieke satellieten die samenwerken om een ​​dienst te verlenen.

...
Nieuws - 17 oktober 2022

Nederlandse cybersecuritystrategie 2022-2028 gepresenteerd

Het kabinet heeft de nieuwe cybersecuritystrategie gepresenteerd. Hierin beschrijft het kabinet haar visie op de digitale samenleving en de rol van de overheid, bedrijven en burgers daarin.