...
Nieuws - 30 maart 2020

Oproep voor aanmeldingen voor EU-beurzen voor sociale fondsen

Het European Social Catalyst Fund (ESCF) is een initiatief ontworpen als een stimulans om Europa’s meest urgente sociale uitdagingen aan te pakken. Het doel van het ESCF is het samenbrengen van publieke en particuliere middelen om de sociale dienstverlening te verbeteren. De aanvragen moeten voldoen aan bepaalde criteria.

...
Nieuws - 23 maart 2020

LIFE-programma vraagt om uw mening

Het LIFE-programma is bezig met het ontwikkelen van het meerjarenwerkprogramma voor de periode 2021-2024. De algemene doelstellingen van het LIFE-programma na 2020 zijn voorlopig overeengekomen. In een consultatie hoort het LIFE-programma graag uw wensen.

...
Nieuws - 23 maart 2020

Grass2Grit: grassap als dooimiddel

In Noord-Holland is op vrijdag 6 maart een bijzondere fabriek op een feestelijke manier geopend. Het gaat om de eerste fabriek ter wereld waar bermgras wordt omgezet in sap voor gladheidsbestrijding en vezels voor verkeersborden en andere materiaal. Door een LIFE-subsidie van de Europese Commissie wordt momenteel een pilot uitgevoerd.

...
Nieuws - 16 maart 2020

EU biedt financiële steun in strijd tegen coronavirus

Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, maakte 13 maart bekend dat de Europese Unie alles zal doen om nationale overheden te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Europese Commissie publiceert industrie- en MKB strategie

Op 10 maart presenteerde de Europese Commissie een nieuwe industriestrategie. Hierin publiceert de Commissie een aantal initiatieven die de overgang naar een groene en digitale economie moeten ondersteunen.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Europese Commissie publiceert openbare raadplegingen

De Europese Commissie heeft een aantal openbare raadplegingen gepubliceerd die van toepassing kunnen zijn op decentrale overheden en regionale samenwerkingsverbanden. In dit artikel vindt u een overzicht van relevante publicaties.

...
Nieuws - 16 maart 2020

Commissie presenteert investeringsinitiatieven voor aanpak coronavirus

Met dit ‘Coronavirus Response Investment Initiative’ (CRII) wordt ingespeeld op de investeringsbehoeften van verschillende sectoren als de gezondheidszorg en het MKB en wordt hulp geboden aan de meest getroffen gebieden en hun burgers.

...
Nieuws - 9 maart 2020

Het Comité van de Regio’s zoekt jonge politici

Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) doet een oproep aan gemotiveerde jonge politici om zich aan te melden voor deelname aan het Young Elected Politicians (YEP) programma. Het jaarlijkse YEP programma is dit jaar opgebouwd rond de thema’s cohesiebeleid.

...
Nieuws - 2 maart 2020

Staat van de Europese Unie 2020

Op 26 februari verscheen de Staat van de Europese Unie 2020, waarin het kabinet de Nederlandse reactie op het werkprogramma van de Commissie-Von der Leyen presenteerde. Het programma is opgedeeld in 43 initiatieven, samengevoegd in 6 kernprioriteiten.

...
Nieuws - 2 maart 2020

Nederlandse deel Just Transition Fund grotendeels naar Groningen?

Volgens een landenrapport van 26 februari van de Europese Commissie wordt Groningen gezien als het belangrijkste doelgebied voor investeringen van het Just Transition Fund in Nederland. De Commissie verwacht dat Groningen het zwaarst getroffen wordt door de klimaat- en energietransitie.

...
Nieuws - 24 februari 2020

Onderhandelingen EU Meerjarig Financieel Kader

Op 20 en 21 februari vond er een extra Europese Raad van regeringsleiders plaats om te onderhandelen over de toekomstige EU-meerjarenbegroting.