...
Nieuws - 24 februari 2020

Nieuw mandaat Comité van de Regio’s

Tijdens de 138e plenaire zitting van het Europees Comité van de Regio’s op 11-13 februari 2020 is de nieuwe mandaatperiode voor de komende vijf jaar (2020-2025) van start gegaan. Na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie telt het Europees Comité van de Regio’s nog 329 vaste leden.

...
Nieuws - 24 februari 2020

Europese Commissie zoekt innovatie-experts

De Europese Commissie zoekt experts voor het evalueren van het innovatiefonds. Het innovatiefonds richt zich op zeer innovatieve technologieën en grote projecten met Europese toegevoegde waarde die aanzienlijke emissiereducties kunnen opleveren.

...
Nieuws - 24 februari 2020

Europese Commissie start acties om burgerbetrokkenheid te vergroten

De Europese Commissie start proefacties om burgers meer te betrekken bij de uitrol van cohesieprojecten. Met de acties wil de Commissie actieve betrokkenheid van burgers en maatschappelijke organisaties realiseren bij de manier waarop de EU-middelen worden gepland.

...
Nieuws - 17 februari 2020

Financiering van de Europese Green Deal

De Europese Commissie geeft in haar werkplan aan dat er een behoorlijke financiering moet worden geregeld om de ambities van de Green Deal te behalen. In dit artikel leest u hoe de Commissie de financiering van de Green Deal wil bewerkstelligen door een complex pakket aan maatregelen.

...
Nieuws - 3 februari 2020

Europese Week van Regio’s en Steden zoekt partners

De organisatie van de Europese Week van Regio’s en Steden (#EURegionsWeek) zoekt partners voor het organiseren van sessies en bijeenkomsten van 12 tot 15 oktober 2020. De thema’s van de week zijn Groen Europa

...
Nieuws - 27 januari 2020

Lidstaten weigeren steun Just Transition Fund

Verschillende lidstaten zijn het niet eens met het voorstel voor verhoogde nationale bijdragen aan de EU-begroting om de overgang van regio’s naar een koolstofarme economie te ondersteunen. De Nederlandse regering gaf in december al aan het niet eens te zijn met extra bijdragen aan de EU-begroting – het Meerjarig Financieel Kader (MFK).

...
Nieuws - 27 januari 2020

Gebruik hernieuwbare energie Nederland ondermaats

Nederland is de slechtst presterende lidstaat op het gebied van hernieuwbare energie. Uit cijfers van Eurostat blijkt dat 7, 4 procent van de in Nederland verbruikte energie uit hernieuwbare bronnen als zon, wind en biomassa komt. Het gemiddelde aandeel hernieuwbare energie lag in 2018 in de Europese Unie (EU) op 18%.

...
Nieuws - 27 januari 2020

Vacature: Facility Manager – Huis van de Nederlandse Provincies

Het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel is voor 32 uur per week op zoek naar een Facility Manager. Servicegerichtheid en pro-activiteit zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie. Reageren op deze vacature kan tot en met 7 februari 2020.

...
Nieuws - 20 januari 2020

Nieuwe vacatures voor detachering bij de Europese Commissie

Het is mogelijk om als ambtenaar voor een aantal jaren te worden gedetacheerd bij de Europese Commissie (EC) als ‘nationaal expert’. De nieuwste vacatures worden maandelijks in de Europese Ster gepubliceerd. Onderstaande vacatures hebben als deadline 25 februari en 25 maart 2020.

...
Nieuws - 20 januari 2020

Commissie op weg naar sterk, sociaal Europa

De Europese Commissie presenteerde op 14 januari een mededeling met haar eerste overwegingen voor het opbouwen van een sterk sociaal Europa. In de mededeling wordt uiteengezet hoe het sociaal beleid de uitdagingen en kansen van de komende tijd zal helpen waarmaken.

...
Nieuws - 20 januari 2020

Europees Parlement neemt standpunt in over biodiversiteit

Op donderdag 16 januari heeft het Europees Parlement een standpunt aangenomen met betrekking tot biodiversiteit. In het standpunt stelt het Parlement dat Europa 30% van zijn grondgebied moet reserveren als natuurreservaten, bindende doelstellingen moet invoeren om het gebruik van pesticiden te verminderen en 10% van zijn langetermijnbudget moet investeren in maatregelen om soortenverlies en aantasting van leefgebieden tegen te gaan.