×
...
Nieuws - 9 november 2020

Europese Commissie publiceert resultaten van Staatssteun Fitness Check

Hoe effectief en efficiënt zijn de staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket? De Europese Commissie heeft dit met een fitness check geëvalueerd en beoordeeld. De resultaten zijn op 30 oktober gepubliceerd in een Werkdocument van de Commissie. 

...
Nieuws - 12 oktober 2020

Europese Commissie vraagt feedback op de herziening van de Verpakkingsrichtlijn

In een circulaire economie moeten goederen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Verpakkingen mogen minder afval opleveren. Dat stelt de Europese Commissie in het nieuwe actieplan voor een circulaire economie. De Verpakkingsrichtlijn wordt herzien om het ontwerp van verpakkingen te verbeteren.

...
Nieuws - 24 september 2020

Europese Commissie vraagt feedback op de Ecodesignrichtlijn

Meer aandacht voor het ecologische ontwerp van producten in de EU. Dat is één van de doelen van het actieplan voor een circulaire economie van de Europese Commissie. De Ecodesignrichtlijn zal worden herzien, om producten die in Europa op de markt worden gebracht te verduurzamen.

...
Nieuws - 21 september 2020

De Europese Commissie vraagt feedback voor actieplan biologische landbouw

De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging over het toekomstige actieplan voor biologische landbouw. Biologische landbouw is belangrijk voor het verwezenlijken van de Europese Green Deal. Hoe kunnen (decentrale) overheden sturen op een omslag van de landbouwsector?

...
Nieuws - 14 september 2020

Europese Commissie vraagt feedback op energie gerelateerde richtlijnen

De Europese Commissie vraagt feedback op drie energie gerelateerde regelingen en richtlijnen. Twee daarvan zijn feedbackrondes voor bestaande richtlijnen: de richtlijn hernieuwbare energie en de richtlijn energie efficiëntie. De derde openbare raadpleging betreft de nieuwe offshore-strategie voor hernieuwbare energie.

...
Nieuws - 27 juli 2020

Consultatie voor herziening van cyberbeveiligingsrichtlijn geopend

De Europese Commissie heeft een consultatie geopend over de richtlijn netwerk- en informatiesystemen (NIS-richtlijn). De Commissie wil deze herzien, zoals ook al aangekondigd in het Werkprogramma van de Commissie van 2020.

...
Nieuws - 2 juni 2020

Energieopslag cruciaal voor de energietransitie

Innovatieve oplossingen voor energieopslag zijn cruciaal voor de energietransitie. Dat toont de studie ‘Study on energy storage – Contribution to the security of the electricity supply in Europe’ in opdracht van de Europese Commissie aan.

...
Nieuws - 18 mei 2020

Tweede consultatie voor de herziening van de AGVV

De Europese Commissie lanceerde op 11 mei een tweede consultatie over de gerichte herziening van de Algemene Groepsvrijstellingsverordening. Lidstaten hebben al eerder hun input kunnen geven over het eerste ontwerpvoorstel en kunnen nu feedback geven op het geactualiseerde voorstel.