...
Nieuws - 30 november 2020

Europese Commissie vraagt feedback op toegankelijkheidsrichtlijn

Om overheidswebsites en applicaties voor iedereen toegankelijk te maken is de Europese toegankelijkheidsrichtlijn in het leven geroepen, die nu geëvalueerd wordt. De Commissie roept belanghebbenden op om te reageren op de roadmap van de richtlijn.

...
Nieuws - 23 november 2020

Consultatie langetermijnvisie voor plattelandsgebieden

Hoe blijven landelijke gebieden leefbaar tegen de achtergrond van bevolkingskrimp en steeds minder voorzieningen? De Europese Commissie houdt een consultatie over de toekomst van plattelandsgebieden. Het gaat over de langetermijnvisie voor landelijke gebieden.

...
Nieuws - 16 november 2020

Vernieuwing modelcontracten voor doorgifte van gegevens aan derde landen

De Commissie heeft een consultatie geopend voor een ontwerp van nieuwe modelcontracten, ook wel standaardcontractsbepalingen of SCC’s genoemd. De modelcontracten zijn bedoeld voor het beschermen van persoonsgegevens bij doorgifte aan landen buiten de EU.

...
Nieuws - 9 november 2020

Europese Commissie publiceert resultaten van Staatssteun Fitness Check

Hoe effectief en efficiënt zijn de staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket? De Europese Commissie heeft dit met een fitness check geëvalueerd en beoordeeld. De resultaten zijn op 30 oktober gepubliceerd in een Werkdocument van de Commissie. 

...
Nieuws - 2 november 2020

Werkprogramma van de Europese Commissie voor 2021

De Europese Commissie heeft het werkprogramma voor 2021 gepresenteerd. Dit werkprogramma bevat een lijst met maatregelen voor de komende twaalf maanden. De Commissie wil komend jaar de nadruk leggen op een gezonder, eerlijker en welvarender Europa.

...
Nieuws - 26 oktober 2020

Gevolgen van ongeoorloofde staatssteun op grondtransacties

De Hoge Raad heeft uitspraak gedaan in een zaak m.b.t. een koopovereenkomst tussen de gemeente Harlingen en het bedrijf Spaansen B.V. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat ongeoorloofde staatssteun bij grondtransacties leidt tot algehele nietigheid van de overeenkomst.

...
Nieuws - 14 oktober 2020

Meldpunt ontoegankelijke overheidswebsites

Logius heeft een meldpunt voor ontoegankelijke overheidswebsites gelanceerd. Voortaan kan iedereen overheidswebsites die niet voldoen aan de toegankelijkheidseisen hier melden. Logius neemt deze melding in behandeling.

...
Nieuws - 13 oktober 2020

Verlenging tijdelijk staatssteunkader door de Europese Commissie

De Europese Commissie heeft besloten de Tijdelijke Kaderregeling inzake staatssteun te verlengen. Ook het toepassingsgebied van de regeling wordt verruimd. De kaderregeling is in maart 2020 aangenomen ter ondersteuning van de economie in de context van de uitbraak van het coronavirus. 

...
Nieuws - 12 oktober 2020

Grensarbeiders kunnen voortaan ook digid aanvragen

Werknemers uit andere Europese landen komen voortaan in aanmerking voor een DigiD. Dit volgt uit een uitspraak die de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft gedaan op 24 december 2019. Naar aanleiding van deze uitspraak heeft Logius het DigiD aanvraagproces vanuit het buitenland aangepast.