...
Nieuws - 6 mei 2019

Verkiezingsdebat: Europa dichter bij de provincie brengen

Op 23 mei gaat Nederland naar de stembus om nieuwe leden voor het Europees Parlement te kiezen. Een week voor deze verkiezingen, op 16 mei, organiseert de Regio Randstad i.s.m. de Provincie Utrecht een Europadebat. Je bent van harte welkom!

...
Nieuws - 6 mei 2019

Oproep om ervaringen met Urban Agenda te delen

De Urban Agenda voor de Europese Unie wordt geëvalueerd. Steden die hebben deelgenomen aan één van de partnerschappen van de Urban Agenda kunnen online meedoen aan een consultatie over de uitvoering van de Urban Agenda.

...
Nieuws - 15 april 2019

Kenniscentrum Europa decentraal publiceert Jaarverslag 2018

De inwerkingtreding van de AVG, naderende Brexit en extra aandacht voor de Dienstenrichtlijn door de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de zaak Visser Vastgoed en de gemeente Appingedam.

...
Nieuws - 15 april 2019

Commissie positief over ontwikkelingen energie-unie

De Europese Commissie heeft haar vierde verslag over de staat van de energie-unie gepresenteerd. Het opzetten van een Europese energie-unie was één van de prioriteiten van de huidige Commissie, waarvan het mandaat bijna afloopt. De Commissie is positief over de bijdrage van de bijna 8000 steden van het Burgemeestersconvenant.

...
Nieuws - 28 maart 2019

Kenniscentrum Europa decentraal zoekt nieuwe Praktijkraadsleden

Komt u in uw dagelijkse werkzaamheden veel in aanraking met Europese rechts- en beleidsthema’s en lijkt het u interessant om actualiteiten en ervaringen rondom deze thema’s uit te wisselen met collega’s bij andere decentrale overheden en met Kenniscentrum Europa decentraal? Solliciteer dan naar één van de drie vrijgekomen plekken voor Praktijkraadsleden bij Europa decentraal. 

...
Nieuws - 27 maart 2019

Europese Raad akkoord over uitstel van de Brexit-datum

Afgelopen donderdag 21 maart heeft Britse premier May de Europese Raad verzocht de Brexit-datum te verzetten naar 30 juni 2019. Naar aanleiding van dit verzoek hebben de EU-27-regeringsleiders binnen de Europese Raad gesproken over de mogelijkheden van uitstel van de Brexit-datum.