...
Nieuws - 17 juni 2019

Lancering rapport Europese Commissie over de toekomst van het wegvervoer

Op 21 juni organiseert het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) van de Europese Commissie een evenement rondom de publicatie van het rapport ‘The future of road transport – implications of automated, connected, low-carbon and shared mobility’.

...
Nieuws - 17 juni 2019

Nederland derde in EU-ranglijst digitale economie

Nederland is voor het eerst geëindigd bij de top-3 landen in Europa als het gaat om de kracht van de digitale economie. Dat werd bekendgemaakt in de jaarlijkse Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Commissie.

...
Nieuws - 20 mei 2019

SEREH: hoe grensoverschrijdende samenwerking lokale voordelen kan hebben

Een voorbeeld van innovatief energiebeleid met behulp van Europees geld is SEREH: Smart Energy Region Emmen Haren. Dit samenwerkingsverband tussen de gemeente Emmen en de Duitse gemeente Haren moet mogelijk maken dat beide gemeenten optimaal profiteren van lokaal opgewekte duurzame energie.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Wat is het belang van het Clean Energy Package voor decentrale overheden?

Eind 2018 hebben het Europees Parlement en de Raad een compromis bereikt over de laatste onderdelen van het pakket ‘Clean energy for all Europeans’. Het uitonderhandelen van dit pakket was een van de doelen van het Oostenrijkse voorzitterschap voor de tweede helft van 2018.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Nieuw: EU-wijzer voor provincies

Kenniscentrum Europa decentraal en het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) lanceren de EU-wijzer voor provincies. Op dit informatieplatform worden provincies op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op Europees niveau die voor hen van belang zijn.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Oproep: inzendingen Roger Léron Award 2019

De Roger Léron Award is een jaarlijkse prijs met het doel publieke prestaties en bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame energie op EU-, lokaal en regionaal niveau te promoten en erkenning te geven.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Politico Connected mobility summit 2019 Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in de duurzaamheidsuitdagingen die van invloed zijn op de mobiliteitssector? Op 8 oktober vindt in Amsterdam de derde editie van de jaarlijkse Connected Mobility Summit plaats.

...
Nieuws - 20 mei 2019

TEN-T opent publieke consultatie

Decentrale overheden kunnen tot 17 juli 2019 reageren op een consultatie over de richtsnoeren van het TEN-T (Trans-Europese Netwerken-Transport). TEN-T regelt het EU-beleid inzake vervoersinfrastructuur dat met name is gericht op het vereenvoudigen van vervoersstromen door de lidstaten en het ondersteunen van territoriale, economische en sociale cohesie.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Kickstart Europe 2020: digitale infrastructuur conferentie

In januari 2020 vindt de derde editie van de jaarlijkse Strategie en Netwerk conferentie over Europese Digitale Infrastructuur plaats in Amsterdam. Deze tweedaagse conferentie richt zich op de Europese datacenter-, cloud-, connectiviteits- en edge ecosystemen.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Europese Mobiliteitsweek 2019: aanmelden kan vanaf nu!

Van 16 t/m 22 september vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Deze week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét moment waarop gemeenten in heel Europa (en ver daarbuiten) duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt Nederlandse gemeenten uit om deel te nemen aan de Europese Mobiliteitsweek.