...
Nieuws - 18 maart 2019

Recente ontwikkelingen rondom Brexit

Volgende week vrijdag, op 29 maart, zal het VK in principe de EU verlaten. Het Britse Lagerhuis heeft wederom het terugtrekkingsakkoord verworpen, maar ook een no-deal Brexit weggestemd. Wat betekent dit en wat gaat er nu gebeuren?

...
Nieuws - 18 maart 2019

Win de Transformative Action Award 2019!

Het Europees Comité van de Regio’s heeft de inschrijvingen voor de Transformative Action Award 2019 geopend. De prijs wordt toegekend aan een stad, regio of maatschappelijke organisatie die zich met een duurzame transformatie van de gemeenschap bezighoudt.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Kenniscentrum Europa decentraal en VNG organiseren Europees verkiezingsdebat

Op woensdag 24 april 2019 organiseren de VNG en kenniscentrum Europa decentraal een verkiezingsdebat in het kader van de Europese verkiezingen 2019. Het debat zal gaan over de relatie tussen de Europese beleidsvorming en de uitvoeringspraktijk op Nederlands decentraal niveau.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Aanmelding European Public Sector Award 2019 geopend

Met als thema ‘New solutions to complex challenges’ wordt in november 2019 de European Public Sector Award  (EPSA) uitgereikt. Overheidsorganisaties die naar deze prestigieuze prijs willen meedingen hebben tot 18 april de mogelijkheid om zich aan te melden.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Verhoogd plafond de-minimisverordening landbouw geldt vanaf 14 maart

Op 14 maart 2019 treedt het verhoogde de-minimisplafond voor de primaire landbouwsector in werking. Het verhoogde plafond kan met terugwerkende kracht worden toegepast op steun die aan alle voorwaarden van de de-minimisverordening landbouw voldoet.

...
Nieuws - 14 januari 2019

Verlenging en evaluatie Europese staatssteunregels

Op 7 januari heeft de Europese Commissie aangekondigd dat zij een groot deel van de staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket uit 2014 zal verlengen tot eind 2022. Daarnaast kondigde Commissie aan een intensieve evaluatie van alle Europese staatssteunregels uit het SAM-pakket uit te willen voeren.