...
Nieuws - 13 januari 2020

EU-Kaderrichtlijn Water vraagt om betere implementatie

De EU-Kaderrichtlijn Water is “fit for purpose”, kondigde de Europese Commissie donderdag 12 december 2019 aan na de afronding van een tweejaarlijkse evaluatie, die de weg effent voor hardere handhavingsmaatregelen.

...
Nieuws - 13 januari 2020

Conferentie over betrekken van burgers bij cohesiebeleid

Het directoraat-generaal Regionaal beleid en Stedelijk Beleid (DG REGIO) van de Europese Commissie organiseert op 6 februari 2020 een conferentie over het betrekken van burgers en het maatschappelijk middenveld bij het cohesiebeleid.

...
Nieuws - 13 januari 2020

Regionale overheden cruciaal voor Green Deal

Op 9 januari 2020 heeft Eurocommissaris Elisa Ferreira voor Cohesie en Hervormingen gesproken met Europese koepels van decentrale overheden. Onder andere de European Green Deal en het nieuwe Just Transition Mechanism (JTM) waren onderwerp van gesprek.

...
Nieuws - 16 december 2019

Interview met Europarlementariër Vera Tax

Sinds de zomer is PvdA-Europarlementariër Vera Tax lid van de parlementaire commissie voor regionale ontwikkeling (REGI). Wij spraken haar in het Europees Parlement over haar drijfveren en ambities voor de komende vijf jaar.

...
Nieuws - 16 december 2019

Belang van cohesiebeleid onderstreept in brief

De #CohesionAlliance roept op tot een tijdige overeenstemming over het volgende Meerjarig Financieel Kader (MFK) voor 2021-2027, om een ​​soepele uitbetaling van middelen in de komende jaren te waarborgen. Het partnerschapsbeginsel moet bovendien worden versterkt om ervoor te zorgen dat lokale overheden worden betrokken bij de ontwikkeling van nationale uitgavenplannen voor cohesie.

...
Nieuws - 16 december 2019

Interview met Europarlementariër Tom Berendsen

Sinds de zomer is CDA-Europarlementariër Tom Berendsen lid van de parlementaire commissie voor regionale ontwikkeling (REGI). Wij spraken hem in het Europees Parlement over de drijfveren en ambities voor de komende vijf jaar.

...
Nieuws - 9 december 2019

Tool voor opzetten stedenbanden tussen EU en Turkije

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken, Directoraat voor EU-zaken, heeft een hulpmiddel voor stedenbanden vrijgegeven. Geïnteresseerde steden of gemeenten kunnen via de Town Twinning Tool andere steden vinden voor het opzetten van een stedenband. De algemene doelstelling is om de bestuurlijke capaciteit op lokaal niveau in het EU-toetredingsproces van Turkije te vergroten.

...
Nieuws - 9 december 2019

Lancering 2021-editie Europese Ondernemende Regio Award

De aanmeldperiode voor de nieuwe editie van de Europese Ondernemersregio (EOR) is geopend. Steden en regio’s met vooruitstrevende of bijzondere strategieën voor ondernemerschap kunnen zich aanmelden voor de EOR Award. 

...
Nieuws - 9 december 2019

137e plenaire vergadering Europees Comité van de Regio’s

Op 4 en 5 december vond in Brussel de 137e plenaire zitting van het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) plaats. De Nederlandse delegatie overhandigde Frans Timmermans een brochure met best practices voor de rol van provincies in een duurzaam, klimaatneutraal Europa.

...
Nieuws - 2 december 2019

Steden en regio’s vragen om verbetering verkeersveiligheidsbeleid

Tijdens de afsluitende plenaire vergadering van de Polis-conferentie 2019 op 27 en 28 november in Brussel hebben steden en regio’s hun steun uitgesproken voor “Een nieuw model voor veilige straten”, een door steden geleide verklaring opgesteld door Polis en EUROCITIES.

...
Nieuws - 2 december 2019

Nieuwe Europese Commissie van start

Afgelopen week, op 27 november, kreeg de nieuwe Europese Commissie groen licht van het Europees Parlement. In Straatsburg kreeg de commissie steun van de grote fracties: de christendemocraten, de sociaaldemocraten en de liberalen. Op 1 december is de nieuwe commissie officieel aan de slag gegaan.

...
Nieuws - 2 december 2019

Nieuwe vacatures voor detachering bij de Europese Commissie

Het is mogelijk om als ambtenaar voor een aantal jaren te worden gedetacheerd bij de Europese Commissie (EC) als ‘nationaal expert’. De nieuwste vacatures worden maandelijks in de Europese Ster gepubliceerd. Onderstaande vacatures hebben als deadline 27 januari 2020.