...
Nieuws - 25 november 2019

Oproep aanmeldingen initiatief verjongende politiek

Het Congres van lokale en regionale overheden bij de Raad van Europa roept Europese jongeren op zich aan te melden voor het “Rejuvenating politics”-initiatief. Het Congres zal per lidstaat één jong persoon uitnodigen tweemaal naar Straatsburg te komen als jeugdafgevaardigde en deel te nemen aan twee sessies.

...
Nieuws - 25 november 2019

Proef met zelfrijdende vrachtwagens op Zeeuwse wegen

In Zeeland wordt binnenkort een proef gestart met zelfrijdende vrachtauto’s op de openbare weg, een primeur in Nederland. Tijdens de testperiode van drie jaar rijden de trucks op een traject van ruim drie kilometer. Het project is van belang in technologisch opzicht, maar ook gezien het chauffeurstekort en het feit dat het steeds drukker wordt op de weg.

...
Nieuws - 18 november 2019

Jonge boeren geholpen bij verduurzamen bedrijf

Provincies stellen voor de vijfde keer subsidie beschikbaar voor jonge landbouwers die willen investeren in verduurzaming van hun bedrijf. Met de subsidie kunnen zij bijvoorbeeld modernere en meer duurzame installaties en machines aanschaffen.

...
Nieuws - 18 november 2019

Oproep om ontwikkeling van plattelandsgebieden te waarborgen

Op 12 november kwamen het Europees Comité van de Regio’s (CvdR), leden van het Europees Parlement en de internationale vereniging Rurality – Environment – Development (R.E.D.) samen op een conferentie in Brussel. Hier werden de specifieke behoeften van plattelandsgebieden na 2020 besproken.

...
Nieuws - 11 november 2019

Zonnepanelen op agrarische daken in Noord-Holland

In Noord-Holland gaat de provincie samenwerken met LTO Noord en de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren. De provincie Noord-Holland ziet een belangrijke rol voor de agrarische sector in het versnellen van de energietransitie.

...
Nieuws - 11 november 2019

Cohesiebeleid van de EU verdedigd in Praag

Regeringsdelegaties uit 16 EU-lidstaten kwamen dinsdag 5 november in Praag samen om een verenigd standpunt te bespreken over de EU-begroting voor 2021-2027. Ze hebben een gemeenschappelijke verklaring afgegeven waarin staat dat de nieuwe EU-begroting gelijk moet blijven met de huidige begroting, maar dat staten meer flexibiliteit moeten krijgen in de manier waarop de financiering ingezet wordt.

...
Nieuws - 4 november 2019

Regeringsleiders bespreken laatste stand van zaken MFK

Tijdens de Europese Raad van 17 en 18 oktober 2019 zijn de onderhandelingen tussen de lidstaten over het nieuwe Meerjarig Financieel Kader (MFK), de meerjarenbegroting van de EU voor de periode 2021-2027, voortgezet.

...
Nieuws - 4 november 2019

Workshop implementatie handelsovereenkomsten op nationaal, regionaal en lokaal niveau

Op maandag 18 november organiseren de commissie voor economisch beleid van het Comité van de Regio’s en EUROCHAMBERS een workshop over hoe EU-handelsovereenkomsten kunnen werken ten voordele van bedrijven en regio’s en wat de uitdagingen en kansen op nationaal, regionaal en lokaal niveau zijn.

...
Nieuws - 4 november 2019

Acht provincies kiezen duurzame energie

Acht provincies gebruiken vanaf 1 januari 2020 uitsluitend duurzame energie. Door de nieuwe aanbestedingswet zijn de provincies nu zelf verantwoordelijk voor de inkoop van energie. Donderdag 30 oktober tekenden de provincies de eerste collectief opgestelde duurzame energiecontracten.

...
Nieuws - 28 oktober 2019

EU verbiedt pesticide thiacloprid

De Europese Commissie maakte dinsdag 22 oktober bekend dat de autorisatie van de pesticide thiacloprid niet wordt verlengd. De aankondiging volgt na een conclusie van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

...
Nieuws - 28 oktober 2019

Utrecht in top Europa’s meest concurrerende regio’s

De regio Utrecht heeft een gedeelde tweede plaats in de Regional Competitiveness Index (RCI) weten te bemachtigen. Volgens de Europese Commissie behoort de regio Utrecht opnieuw tot de top meest concurrerende regio’s in Europa.