×

Nieuws

...
Nieuws - 4 maart 2019

Kenniscentrum Europa decentraal en VNG organiseren Europees verkiezingsdebat

Op woensdag 24 april 2019 organiseren de VNG en kenniscentrum Europa decentraal een verkiezingsdebat in het kader van de Europese verkiezingen 2019. Het debat zal gaan over de relatie tussen de Europese beleidsvorming en de uitvoeringspraktijk op Nederlands decentraal niveau.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Voorstel wetswijziging om privacybezwaren bij vroegsignalering weg te nemen

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 20 februari 2019 een conceptvoorstel gepubliceerd voor een wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. De wetswijziging breidt de mogelijkheden voor het verwerken van persoonsgegevens uit, wat vroegsignalering eenvoudiger maakt.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Minimumdoelen voor aanbesteden van schone en energiezuinige wegvoertuigen

De commissie Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid van het Europees Parlement (ENVI) heeft op 27 februari ingestemd met het bereikte compromis over de wijziging van Richtlijn inzake de bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen. 

...
Nieuws - 4 maart 2019

Aanmelding European Public Sector Award 2019 geopend

Met als thema ‘New solutions to complex challenges’ wordt in november 2019 de European Public Sector Award  (EPSA) uitgereikt. Overheidsorganisaties die naar deze prestigieuze prijs willen meedingen hebben tot 18 april de mogelijkheid om zich aan te melden.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Ministerie vraagt om input voor implementatie afvalrichtlijn

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft een consultatie opgesteld waarin belanghebbenden kunnen meedenken over de implementatie van de Europese Kaderrichtlijn afvalstoffen. Deze werd vorig jaar gewijzigd.

...
Nieuws - 4 maart 2019

Verhoogd plafond de-minimisverordening landbouw geldt vanaf 14 maart

Op 14 maart 2019 treedt het verhoogde de-minimisplafond voor de primaire landbouwsector in werking. Het verhoogde plafond kan met terugwerkende kracht worden toegepast op steun die aan alle voorwaarden van de de-minimisverordening landbouw voldoet.

...
Nieuws - 25 februari 2019

Onduidelijkheid over geldigheid pulsvisvergunningen

Mogelijk verliest het overgrote deel van de Nederlandse pulsvissers nog dit jaar zijn vergunning. Twee weken geleden leek het zo te zijn dat ongeveer de helft van de pulsvissers ondanks het Europese verbod tot 2021 door mocht varen. Vorige week bleek dat deze uitzondering waarschijnlijk maar voor 15 schepen geldt.

...
Nieuws - 25 februari 2019

Stakeholdersbijeenkomst ECON rapport ‘een plaatsgebonden aanpak van EU-beleid voor industrie 2030’

De Europese industrie is sterk en is leidend in vele sectoren in de wereld. De Europese industrie moet zich echter ook aanpassen aan een globaliserende en competitieve wereldmarkt. Het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) is zich daar ook van bewust en heeft gedeputeerde Jeannette Baljeu (Zuid-Holland) gevraagd om een rapport te schrijven over ‘een plaatsgebonden aanpak van EU-beleid voor industrie 2030’.