...
Praktijkvraag - 20 december 2022

Is staatssteun voor exploitatie van een ov-fietsenstalling toegestaan?

Onze gemeente wil de vervoersinfrastructuur in de gemeente verbeteren. Dit willen wij onder meer doen door de exploitatie van een ov-fietsenstalling te subsidiƫren. Onze vraag: is staatssteun hierbij zonder meer toegestaan?

...
Nieuws - 30 juni 2022

Verzoek om input voor de-minimisvrijstelling staatssteun

De Europese Commissie vraagt om input voor de herziening van de de-minimisvrijstelling voor kleine steunbedragen. De Commissie stelt voor om het maximale bedrag aan de-minimissteun te verhogen en een verplichting op te nemen voor het voeren van een de-minimisregister. Dat laatste zou betekenen dat decentrale overheden alle door hen verstrekte de-minimissteun moeten registreren.

...
Nieuws - 26 september 2022

Toolkit Energiearmoede: waar moeten gemeenten op letten?

Om gemeenten te ondersteunen bij de aanpak van energiearmoede en de verduurzaming van woningen heeft het ministerie van BZK de toolkit ‘Energiearmoede’ opgesteld. De toolkit bevat informatie over de toepassing van (Europese) regelgeving en best practices.

...
Praktijkvraag - 14 september 2022

Mag een DAEB-uitvoerder in de OV-sector een winstmarge ontvangen?

Een vervoerder uit onze provincie wil voor het verrichten van een openbare dienstverplichting onder de PSO-Verordening een kleine winstmarge doorberekenen in de kosten. Kan de vervoerder dit doen zonder dat hier sprake is van verboden staatssteun?