...
EU Recht en beleid - 11 december 2023

Selectiecriteria

Naast de mogelijkheid om bepaalde inschrijvers uit te sluiten van een aanbestedingsprocedure op grond van de uitsluitingsgronden, kunnen aanbestedende diensten besluiten om niet alle bedrijven toe te laten zich in te schrijven voor de geplaatste overheidsopdracht. De aanbestedende dienst beperkt dan het aantal gegadigden tot drie of vijf en nodigt hen vervolgens uit om zich in te schrijven. Om tot een selectie te komen stelt de aanbestedende dienst een aantal selectiecriteria op. Hier zijn de aanbestedingsbeginselen op van toepassing. Op deze pagina wordt uitgelegd waar deze selectie precies uit bestaat, wanneer aanbestedende diensten deze criteria kunnen toepassen en welke criteria toegestaan zijn.

...
EU Recht en beleid - 11 december 2023

Uitsluitingsgronden

Voor deelname aan overheidsopdrachten gelden strikte voorwaarden op basis waarvan ondernemers kunnen worden uitgesloten van deelname. Aan de hand van het Uniform Europees Aanbestedingsdocument en onder meer de Gedragsverklaring Aanbesteden kunnen decentrale overheden controleren of ondernemers moeten worden uitgesloten. Zo wordt gewaarborgd dat gemeenten, provincies en waterschappen zaken doen met betrouwbare ondernemers. Op deze pagina wordt uitgelegd welke uitsluitingsgronden er zijn.

...
EU Recht en beleid - 11 december 2023

Aankondigen en bekendmaken

Wanneer de waarde van een overheidsopdracht boven de Europese drempelbedragen uit komt, moet de aanbestedende dienst behoudens uitzonderingen de voorgenomen opdracht en de gunning ervan aankondigen. Deze opdrachten moeten via een transparante procedure worden aanbesteed, waarvoor bepaalde eisen gelden. Het doel van een aankondiging vooraf is om duidelijk te maken aan de markt dat de aanbestedende dienst voornemens is om een opdracht te gunnen en om marktpartijen uit te nodigen om mee te doen aan de procedure. Het doel van de aankondiging na afloop van de aanbesteding, is om kenbaar te maken of en zo ja aan welke onderneming de opdracht is gegund. Dit is mede van belang in het kader van de rechtsbescherming. Op deze pagina leest u meer over de verschillende manieren van aankondiging en bekendmaken, evenals over de plaatsing en motivering hiervan.

...
EU Recht en beleid - 11 december 2023

Privacy

Wanneer decentrale overheden een overheidsopdracht aanbesteden, moeten ze ook rekening houden met de privacyregels. Hoe kan er dan bij aanbestedingen worden voldaan aan de eisen uit de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG)? En hoe zorgt een decentrale overheid ervoor dat er wordt voldaan aan de transparantieverplichtingen van de aanbesteding, zonder dat er onnodig privacygevoelige informatie publiek kenbaar wordt gemaakt? Onderstaande pagina gaat hier uitgebreid op in.

...
EU Recht en beleid - 11 december 2023

E-aanbesteden

Elektronisch aanbesteden, ofwel e-aanbesteden, houdt in dat overheden tijden een aanbestedingsprocedure gebruikmaken van op ICT-technologie gebaseerde communicatie- en verwerkingsprocessen. De verschillende fases van een aanbestedingsprocedure, zoals de bekendmaking van een aankondiging, het verstrekken van aanbestedingsdocumenten en het indienen van inschrijvingen, dienen elektronisch te worden doorlopen. Als het gaat om e-aanbesteden wordt er ook wel eens gesproken over digitaal aanbesteden. Op deze pagina wordt verder ingegaan op de verplichting tot e-aanbesteden en op de regels omtrent e-factureren.

...
EU Recht en beleid - 11 december 2023

Van aankondiging tot gunning

Een Europese aanbestedingsprocedure begint doorgaans met de aankondiging, eventueel nadat een vooraankondiging is gepubliceerd om marktpartijen op een aanstaande aanbesteding te attenderen. Hiermee laat de aanbestedende dienst aan de markt weten dat zij voornemens is een overheidsopdracht te gunnen. Ondernemers worden hiermee uitgenodigd om een inschrijving in te dienen of een verzoek tot deelname te doen. In dit sub-dossier wordt de procedure vanaf de aankondiging tot gunning van de opdracht uiteengezet.

...
EU Recht en beleid - 22 november 2023

Wezenlijke wijziging

Tijdens aanbestedingen of tijdens de looptijd van een aanbesteed contract krijgen decentrale overheden er regelmatig mee te maken dat de oorspronkelijke opdracht gewijzigd moet worden. Het kan bijvoorbeeld blijken dat een geplande parkeergarage onvoldoende plekken zal hebben en dat er daarom een ander ontwerp moet komen of dat het wenselijk is geworden dat een inhuurkracht meer dan het oorspronkelijk overeengekomen aantal uren kan maken. Mogelijk gaat het dan om een wezenlijke wijziging. Wijzigingen zijn onder omstandigheden mogelijk, maar dit kan niet onbeperkt gebeuren.

Op deze pagina wordt ingegaan op de voorwaarden hiervan. Daarnaast benoemen we de situaties waarin er géén sprake is van een wezenlijke wijziging.

...
Praktijkvraag - 21 september 2023

Is het toegestaan om tussen percelen van dezelfde aanbestedingsprocedure een andere ratio tussen prijs en kwaliteit te hanteren?

Voor een nieuwe aanbestedingsprocedure zijn we voornemens de overheidsopdracht te verdelen in een aantal percelen. De gunning zal plaatsvinden op basis van beste prijs kwaliteit verhouding. Bij de verschillende percelen zijn andere aspecten van belang, hetgeen we graag mee willen nemen in de weging van de subgunningscriteria. Is het toegestaan om tussen percelen van dezelfde aanbestedingsprocedure een andere ratio tussen prijs en kwaliteit te hanteren?

...
EU Rechtspraak - 4 april 2023

Belangenconflict tussen de gekozen inschrijver en de deskundigen van de aanbestedende dienst

Aanbestedende diensten zijn verplicht opdrachten te gunnen op basis van objectieve criteria waarbij het discriminatieverbod en de beginselen van transparantie en gelijke behandeling in acht moeten worden genomen. Het Europese Hof van Justitie heeft zich onlangs over onder meer de naleving van deze beginselen gebogen in de zaak eVigilo.

...
EU Rechtspraak - 30 maart 2023

Onder omstandigheden geen diskwalificatie bij ontbreken verklaring van voldoen aan wettelijke eisen

Partijen die inschrijven op een openbare aanbesteding mogen niet worden gediskwalificeerd op grond van het feit dat zij niet hebben verklaard om te zullen voldoen aan wettelijke eisen, wanneer de nakoming essentieel is voor de uitvoering van de opdracht, als die eisen niet zijn opgenomen in de aanbestedingsstukken.

...
EU Rechtspraak - 21 maart 2023

Kan een ondernemer verplicht worden om op eigen initiatief het bewijs te leveren van de maatregelen die hij heeft genomen om zijn betrouwbaarheid aan te tonen?

Het Europese Hof van Justitie beantwoordde in deze zaak twee vragen van de Belgische rechter over artikel 57 Richtlijn 2014/24. Op grond van artikel 57 lid 6 Richtlijn 2014/24 mag een ondernemer bewijzen dat, ondanks een toepasselijke uitsluitingsgrond, de corrigerende maatregelen die hij heeft genomen voldoende zijn om zijn betrouwbaarheid aan te tonen.