Nieuws

Publicatie: 25 september 2023

Door: en


De Europese Commissie vraagt om feedback over het richtlijnvoorstel voor het introduceren van een Europese gehandicaptenkaart. Alle ingezonden feedback wordt door de Commissie voorgelegd aan het Europees Parlement en de Raad zodat zij deze kunnen meenemen in de verdere behandeling van het voorstel. De feedback moet worden ingediend uiterlijk op 13 November 2023.

Achtergrond

De Europese gehandicaptenkaart heeft als doel de mobiliteit van personen met een handicap in de EU te vergemakkelijken. Door middel van deze kaart moet de status van personen met een handicap in de gehele EU worden erkend, zodat de houder in de hele EU gebruik kan maken van voorkeursbehandelingen.

Feedback

Het voorstel voor het initiatief is goedgekeurd door de Commissie en zal binnenkort worden voorgelegd aan het Parlement en de Raad. Ingezonden feedback wordt door de Commissie samengevat en zal worden meegenomen in de verdere behandeling van het voorstel. Feedback kan tot en met 13 November 2023 worden ingezonden.

Bron

Europese gehandicaptenkaart – Europese Commissie

Meer informatie

Wetsvoorstel Europese gehandicapten- en parkeerkaarten: gelijke toegang in de gehele EU – Kenniscentrum Europa Decentraal