×

Nieuws

...
Nieuws - 28 januari 2019

Staatssteun Scoreboard van 2018: explosieve stijging van uitgaven onder de AGVV

Het jaarlijkse Staatssteun Scoreboard is afgelopen week door de Europese Commissie gepubliceerd. Daaruit blijkt niet alleen dat de trend van het toegenomen gebruik van de vrijstellingsverordeningen doorzet, maar ook dat de daarmee gepaarde bedragen aanzienlijk hoger zijn.

...
Nieuws - 28 januari 2019

Eerste Kamer stemt in met vermindering regeldruk in het sociaal domein

De regeldruk voor gemeenten met betrekking tot het sociaal domein zal binnenkort verminderen. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat op 18 december al door de Tweede Kamer werd aangenomen.

...
Nieuws - 28 januari 2019

Stakeholder-bijeenkomst: de toekomst van het Europese waterbeleid

Op woensdag 23 januari organiseerde het Huis van de Nederlandse Provincies een bijeenkomst over de fitness check water waarbij stakeholders hun standpunten voor de toekomst van het Europese waterbeleid met elkaar deelden.

...
Nieuws - 28 januari 2019

Commissie maakt no deal-voorstellen bekend voor EU-visserijsector

De Brexit-datum van 29 maart komt dichterbij, terwijl het nog niet bekend is hoe de Brexit er precies uit gaat zien. Het onderhandelde terugtrekkingsakkoord wacht nog op goedkeuring van het Britse parlement en het Europees Parlement.

...
Nieuws - 24 januari 2019

Presentaties Brexit deal of no deal, hoe bereid ik mij voor?

Op donderdag 24 januari 2019 zijn tijdens de bijeenkomst ‘Brexit deal of no-deal, hoe bereid ik mij voor?’ verschillende presentaties gegeven. De PowerPointpresentaties kunt u op deze pagina terugvinden.