×

Nieuws

...
Nieuws - 18 februari 2019

Provincies publiceren position paper EU-waterrichtlijnen

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) heeft een position paper gepubliceerd, met standpunten ten aanzien van de raadpleging door de Europese Commissie, die dient als input voor de evaluatie van de Europese Kaderichtlijn Water (KRW), de daarmee samenhangende grondwaterrichtlijn en richtlijn milieukwaliteitsnormen, en de overstromingsrichtlijn.

...
Nieuws - 18 februari 2019

Denk mee over de Omgevingsregeling

Er loopt momenteel een consultatie over de Omgevingsregeling. Hier kunt u nog tot en met 8 maart aan bijdragen. In de Omgevingsregeling zijn de regels voor de toepassing van de Omgevingswet en het gebruik van de algemene maatregelen van bestuur (AMvB’s) gebundel.

...
Nieuws - 11 februari 2019

De toepassing van de Dienstenrichtlijn in vier recente uitspraken

De rechtspraak over de correcte toepassing van de Europese Dienstenrichtlijn blijft volop in ontwikkeling. Zowel de Europese als de nationale rechter hebben onlangs verduidelijkt in welke situaties decentrale overheden de Dienstenrichtlijn moeten toepassen.

...
Nieuws - 11 februari 2019

Europese lokale en regionale overheden stellen prioriteiten vast voor milieu, energie en klimaat in 2019

De commissie Milieu, Klimaatverandering en Energie (ENVE) van het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) heeft haar werkprogramma voor 2019 vastgesteld. Bovenaan de agenda staan milieu- en biodiversiteitsbescherming, de transitie van Europa naar schone energie, energiearmoede, klimaatverandering en de uitvoering van het klimaatakkoord van Parijs.

...
Nieuws - 11 februari 2019

Denk mee over rechtsbescherming in de aanbestedingspraktijk

Het onderzoeksbureau KWINK groep gaat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek doen naar het functioneren van rechtsbescherming in de aanbestedingspraktijk. De input van aanbestedende diensten is hierbij van belang.

...
Nieuws - 4 februari 2019

De Autoriteit Persoonsgegevens: controles en onderzoek naar de naleving van de AVG

De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving: organisaties die zich niet aan de verplichtingen houden kunnen fikse boetes krijgen. Waar heeft de Autoriteit Persoonsgegevens zich de afgelopen tijd mee bezig gehouden en welke controles kunnen decentrale overheden nog verwachten?

...
Nieuws - 4 februari 2019

Positief Nederlands oordeel over EU-langetermijnstrategie voor klimaat

Afgelopen week heeft de minister van Buitenlandse Zaken de Tweede Kamer door middel van een kamerbrief geïnformeerd over de Nederlandse positie ten aanzien van recente voorstellen van de Europese Commissie. Een van deze voorstellen is de langetermijnstrategie voor een klimaatneutraal Europa.

...
Nieuws - 4 februari 2019

European Week of Regions and Cities 2019: pillars of the EU’s future

Op woensdag 30 januari organiseerde het Europees Comité van de Regio’s de Kick-off-bijeenkomst van de European Week of Regions and Cities 2019. Tijdens deze bijeenkomst werd het thema voor 2019 bekend gemaakt en werd uitleg gegeven over het aanmelden van partners en regional partnerships.

...
Nieuws - 4 februari 2019

Europese Commissie opent inschrijving projecten Connecting Europe Facility 2019

De Europese Commissie heeft de oproep voor het indienen van voorstellen voor de Connecting Europe Facility (CEF) 2019 gelanceerd. Deze oproep biedt medefinanciering voor projecten voor ontbrekende verbindingen en grensoverschrijdende verbindingen op het trans-Europese vervoersnetwerk (TEN-T).