×

Nieuws

...
Nieuws - 22 januari 2019

Brexit: Stemming Brits parlement en nieuw voorstel May

Afgelopen week is het terugtrekkingsakkoord door het Britse parlement afgewezen. De Britse premier May kwam gisteren met een plan B. Lees in ons artikel meer over dit nieuwe voorstel, de huidige stand van zaken en over wat premier Rutte uw decentrale overheidsorganisatie aanraadt met betrekking tot de Brexit.

...
Nieuws - 21 januari 2019

Eerste klimaatneutrale paprikateelt door restwarmte

Het glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard is op donderdag 10 januari 2019 officieel aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC. Hiermee zet Nederland een eerste stap richting een klimaatneutrale glastuinbouw.

...
Nieuws - 21 januari 2019

Hoe implementeert uw overheidsorganisatie de Sustainable Development Goals?

Steden en regio’s spelen een belangrijke rol in het behalen van de Sustainable Development Goals (SDGs). Om een goede Europese territoriale strategie te ontwikkelen roepen het Comité van de Regio’s en de OECD decentrale overheden op om input te leveren over de lokale uitvoering van de SDGs.

...
Nieuws - 21 januari 2019

Europese digitale infrastructuur op koers om binnen vijf jaar te verdubbelen

Dat blijkt uit de nieuwste Outlook 2019 van Digital Gateway to Europe. De presentatie vond plaats tijdens de KickStart Europe-conferentie in Amsterdam. Het jaarlijkse rapport is geïnitieerd door Digital Gateway to Europe en mede uitgevoerd door onderzoek partners PB7 en CBRE.

...
Nieuws - 21 januari 2019

Europees Parlement stemt voor centraal subsidieprogramma InvestEU

Vorige week (16 januari 2019) heeft het Europees Parlement een standpunt ingenomen ten aanzien van het voorstel van de Europese Commissie om het InvestEU-programma op te richten. Het InvestEU-programma maakt onderdeel uit van het pakket met voorstellen dat de Commissie heeft uitgebracht in het kader van het nieuwe Meerjarig Financieel Kader (MFK) 2021-2027.

...
Nieuws - 14 januari 2019

Verlenging en evaluatie Europese staatssteunregels

Op 7 januari heeft de Europese Commissie aangekondigd dat zij een groot deel van de staatssteunregels uit het State Aid Modernisation (SAM)-pakket uit 2014 zal verlengen tot eind 2022. Daarnaast kondigde Commissie aan een intensieve evaluatie van alle Europese staatssteunregels uit het SAM-pakket uit te willen voeren.

...
Nieuws - 14 januari 2019

Minder regeldruk voor gemeenten in het sociaal domein

Minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft nieuwe maatregelen genomen om de regeldruk voor gemeenten in het sociaal domein te verminderen. Zo is er bijvoorbeeld een wet tot samenwerkingsverplichting voor gemeenten aangenomen.

...
Nieuws - 14 januari 2019

Europese toezichthouders publiceren nieuwe AVG-richtlijnen

Eind 2018 heeft de European Data Protection Board (EDPB) twee nieuwe richtlijnen ter consultatie gepubliceerd. Een van deze richtlijnen gaat in op de territoriale reikwijdte van de Algemene verordening gegevensbescherming.

...
Nieuws - 14 januari 2019

Wat Europa voor mij doet

Hoe beïnvloedt Europa ons dagelijks leven? Het Europees Parlement heeft een nieuwe website gelanceerd waarop honderden voorbeelden staan van hoe de EU het dagelijks leven van de EU-burger beïnvloedt.