Nieuws

Publicatie: 22 januari 2024

Door: en


De Europese Commissie reikt dit jaar weer prijzen uit voor de meest inclusieve en diverse steden en regio’s in de Europese Unie. De aanmeldingen voor de ‘European Capitals of Inclusion and Diversity Award 2024’ zijn nog tot 15 februari 2024 geopend.

Wat is het?

De European Capitals of Inclusion and Diversity Award is een prijs voor alle decentrale overheden die zich inzetten voor een eerlijkere maatschappij. Dorpen, steden of regio’s die diversiteit en inclusie op het gebied van bijvoorbeeld etnische afkomst, religie, leeftijd of geaardheid bevorderen, komen in aanmerking. Met de prijs worden winnaars erkend en zo kunnen steden en regio’s andere gebieden verder inspireren.

Hoe kan ik ons aanmelden?

Een officiële vertegenwoordiger van een lokale overheid kan een aanvraag indienen. Bij de aanvraag voegt de vertegenwoordiger een beschrijving van de belangrijkste initiatieven ter bevordering van diversiteit en inclusie in dat gebied toe. De aanvrager moet een aantal stappen doorlopen om een aanvraag in te dienen:

  • De aanvrager moet een profiel aanmaken en het online aanvraagformulier volledig invullen.
  • Het aanvraagformulier mag in het Nederlands worden ingevuld, Engels heeft echter de voorkeur.
  • Aan het aanvraagformulier mag de aanvrager een link of een PowerPointpresentatie van maximaal 10 dia’s toevoegen om de aanvraag toe te lichten.
  • De aanvrager moet een verklaring op erewoord toevoegen, die is ondertekend door de burgemeester of de hoogste vertegenwoordiger van een stad of regio.

Deadline

De aanmeldingen sluiten op 15 februari 2024 om 12:00. De prijzen wordt uitgereikt tijdens een ceremonie op 25 april 2024.

Bron

European Capitals of Inclusion and Diversity Award 2024, Europese Commissie