...
Nieuws - 17 juni 2019

Gemeenten kunnen profiteren van standaard verwerkersovereenkomst

De leden van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben op hun ALV van 5 juni ingestemd met het standaard verklaren van een gemeentelijke verwerkersovereenkomst. Deze overeenkomst biedt een eenduidig pakket aan afspraken…

...
Nieuws - 17 juni 2019

Een jaar AVG: Commissie brengt bewustwording in kaart

Ruim een jaar na het van toepassing worden van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) blijken Europese burgers relatief goed op de hoogte te zijn van hun rechten met betrekking tot de bescherming van hun gegevens. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie.

...
Nieuws - 17 juni 2019

Lancering rapport Europese Commissie over de toekomst van het wegvervoer

Op 21 juni organiseert het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) van de Europese Commissie een evenement rondom de publicatie van het rapport ‘The future of road transport – implications of automated, connected, low-carbon and shared mobility’.

...
Nieuws - 17 juni 2019

Nederland derde in EU-ranglijst digitale economie

Nederland is voor het eerst geëindigd bij de top-3 landen in Europa als het gaat om de kracht van de digitale economie. Dat werd bekendgemaakt in de jaarlijkse Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Commissie.

...
Nieuws - 17 juni 2019

Europees Comité van de regio’s en Congres van de Raad van Europa vieren 25-jarig jubileum

Op 27 juni vieren het Europees Comité van de Regio’s en het Congres van de Raad van Europa hun 25-jarig jubileum in Brussel. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum wordt tijdens de plenaire vergadering van het Europees Comité van de Regio’s, die plaatsvindt in het Europees Parlement, een ceremonie gehouden. 

...
Nieuws - 3 juni 2019

Lokale gemeenschappen kampioen in afvalvermindering

Het Europees Comité van de Regio’s was dit jaar de gastheer van de jaarlijkse ‘European Week for Waste Reduction’ (EWWR) prijsuitreiking, die plaatsvond op 15 mei tijdens de EU Green Week 2019. De EWWR-prijzen werden uitgereikt aan de zes projecten die het meeste bijdroegen aan afvalvermindering.

...
Nieuws - 3 juni 2019

Maatschappelijk verantwoord inkopen? Deze instrumenten helpen u

In mei 2019 zijn de Rijksbrede criteria voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) geactualiseerd. Inkopende overheidsorganisaties kunnen deze criteria gebruiken als handvat voor het realiseren van sociale, innovatieve en duurzame inkoop.