...
Nieuws - 8 juli 2019

Bijeenkomst: Green and Smart Mobility

Op donderdag 10 oktober organiseren de provincie Noord-Brabant, Brabant-Stad, Vlaams-Brabant en Metropolregion Rhein-Neckar de bijeenkomst: ‘Green and Smart Mobility – new solutions for the mobility of the future’ in Brussel. Hoe gaan beleidsmakers om met de infrastructuur en industriële transitie die nieuwe technologieën op het gebied van duurzame mobiliteit met zich meebrengen?

...
Nieuws - 8 juli 2019

Europese Commissie registreert drie nieuwe burgerinitiatieven

De Europese Commissie heeft besloten drie nieuwe burgerinitiatieven te registreren op het gebied van CO2-uitstoot, genetisch gemodificeerde gewassen en verbod op plastic. Om succesvol te zijn moet ieder initiatief de steun van tenminste 1 miljoen mensen vergaren. Wat is het doel van de initiatiefnemers?

...
Nieuws - 1 juli 2019

Europees Comité van de Regio’s wil inzetten op sterke macroregio’s

Macro regionale strategieën (MRS) bevorderen de Europese territoriale samenwerking door verschillende regio’s uit lidstaten bijeen te brengen om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan. Het Europees Comité van de Regio’s heeft een aantal veelbelovende samenwerkingsgebieden geïdentificeerd.

...
Nieuws - 1 juli 2019

Nederland wil meer openheid in Europese wetgevingsonderhandelingen

De onderhandelingen over Europese wetgeving zijn niet transparant genoeg, wat ten koste gaat van het vertrouwen in de EU. Dat staat in een verklaring van Nederland die is ondertekend door vijf andere lidstaten.

...
Nieuws - 24 juni 2019

Commissie wil betere onderbouwing van Nederlandse klimaatplannen

De Europese Commissie heeft de voorlopige energie- en klimaatplannen van de lidstaten beoordeeld. Hoewel de plannen voor de periode van 2021 tot 2030 al redelijk ver gaan, schieten ze volgens de Commissie tekort om de gestelde doelen voor 2030 te halen.