...
Nieuws - 13 januari 2021

Vernieuwde versie brexit impact scan online

De Brexit impact scan voor overheden is vernieuwd. De inhoud van de scan is geactualiseerd en uitgebreid met nieuwe informatie naar aanleiding van de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. 

...
Nieuws - 9 november 2020

Brexit: stand van zaken onderhandelingen november 2020

Het is nog onzeker hoe de toekomstige relatie van de EU en het VK vorm krijgt na het einde van de overgansperiode op 31 december 2020. Het is belangrijk dat decentrale overheden zich voorbereiden op alle mogelijke scenario’s. Dit kan met de Brexit Impact Scan voor overheden.

...
Nieuws - 16 november 2020

Het Hogerhuis van het VK wijst de Internal Market Bill deels af

Het Hogerhuis in het parlement van het VK heeft de Internal Market Bill deels afgewezen. Het wetsvoorstel zou in strijd zijn met de verplichtingen van het internationaal recht en het terugtrekkingsakkoord met de EU. Het gaat vooral om de gemaakte afspraken over Noord-Ierland.

...
Nieuws - 5 oktober 2020

Negende onderhandelingsronde EU-VK

Het Verenigd Koninkrijk (VK) verlaat de Europese Unie (EU) definitief op 31 december 2020. De negende onderhandelingsronde over een toekomstig partnerschap tussen de EU en het VK vond vorige week plaats in Brussel. EU-onderhandelaar Michel Barnier gaf na de onderhandelingen een persconferentie.

...
Nieuws - 6 juli 2020

Stand van zaken Brexit

Sinds het VK de EU heeft verlaten op 31 januari 2020 is er een overgangsperiode van kracht. Deze periode verloopt definitief na 31 december 2020, weten we sinds 1 juli. Het VK en de EU onderhandelen momenteel over de toekomstige relatie na 31 december 2020

...
Nieuws - 2 maart 2020

Onderhandelingen over de toekomstige relatie tussen het VK en de EU

De Raad heeft onlangs het ontwerpmandaat van de Europese Commissie om te onderhandelen met het VK over de toekomstige relatie goedgekeurd. Het VK en de EU hebben eerder een terugtrekkingsakkoord gesloten waarbij een overgangsperiode is afgesproken tot en met 31 december 2020.

...
Nieuws - 30 januari 2020

Brexit: stand van zaken

Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd). Tot en met 31 december 2020 geldt er een overgangsperiode. In deze periode onderhandelen de EU en het VK over een nieuw samenwerkingsakkoord.

...
Nieuws - 30 januari 2020

Nieuwe versie Brexit Impact Scan voor overheden staat online

Op 30 januari heeft Kenniscentrum Europa decentraal de Brexit Impact Scan voor overheden geactualiseerd. In deze actualisatie wordt rekening gehouden met de nieuwe situatie na de Brexit. Dat betekent dat er zowel aandacht is voor de overgangsperiode die duurt tot en met 31 december 2020 als voor de toekomstige betrekkingen in de periode daarna.