...
Nieuws - 18 december 2019

Brexit: verkiezingen VK geweest

Het Verenigd Koninkrijk (VK) wil de Europese Unie (EU) verlaten op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd). Het VK en de EU bereikten op 17 oktober een akkoord over de voorwaarden voor het vertrek van het VK uit de EU (Brexit) en een overgangsperiod.

...
Nieuws - 28 oktober 2019

Brexit: stand van zaken

Op 17 oktober hebben de onderhandelaars van de EU en het VK een nieuw akkoord bereikt over de Brexit. De Europese Raad (in artikel-50-configuratie) heeft het akkoord bekrachtigd.

...
Nieuws - 21 oktober 2019

VK-regering en Europese Commissie bereiken akkoord

Vorige week zijn de Brexit onderhandelaars van de EU en het VK andermaal tot een nieuw terugtrekkingsakkoord en politieke verklaring gekomen. Dit akkoord werd tijdens een buitengewone bijeenkomst van de Europese Raad goedgekeurd door de EU-27 regeringsleiders.

...
Nieuws - 7 oktober 2019

VK doet nieuw voorstel in de Brexit-onderhandelingen

Afgelopen woensdag, 2 oktober, heeft het Verenigd Koninkrijk een nieuw voorstel gedaan in de Brexit-onderhandelingen. De Brexit, die twee keer is uitgesteld, staat nu gepland voor 31 oktober 2019. Als er tegen die tijd geen akkoord is gesloten, verlaat het VK de EU in principe zonder afspraken. Dit zal negatieve gevolgen hebben voor Nederlandse bedrijven en overheden.

...
Nieuws - 30 september 2019

Kansen voor Nederland door internationale bedrijvenstroom rondom Brexit

In de berichtgeving van zowel de Rijksoverheid als de Europese Commissie wordt in de aanloop naar de Brexit volop gewezen op de noodzakelijke voorbereidingen op alle mogelijke Brexit-scenario’s. Omdat alle scenario’s risico’s en negatieve gevolgen met zich meebrengen, hebben al veel bedrijven en overheden noodmaatregelen getroffen.

...
Nieuws - 30 september 2019

Uitgelicht: Hoe kan een decentrale overheid beginnen met voorbereiden op de Brexit?

Met ‘Uitgelicht’ zal de Europese Ster de komende weken praktische adviezen uit de Brexit Impact Scan voor overheden uitlichten, om aandacht te geven aan de verschillende gevolgen van de Brexit voor decentrale overheden. Deze week wordt een onderwerp belicht binnen het thema interne bedrijfsvoering en Brexit.

...
Nieuws - 9 september 2019

Commissie publiceert nieuwe mededeling over status Brexit-noodmaatregelen

Het is nog niet bekend hoe de Brexit er precies uit gaat zien. Door de geringe tijd tot de Brexit datum van 31 oktober 2019, dringt de Europese Commissie er bij de lidstaten en belanghebbenden op aan om zich op alle scenario’s voor te bereiden. De Commissie heeft in een nieuwe mededeling onder andere verschillende voorstellen gedaan om de bestaande Brexit-noodmaatregelen aan te passen.

...
Nieuws - 11 april 2019

Brexit-datum wederom uitgesteld, wat gaat er nu gebeuren?

Het VK en de EU hebben in 2018 een terugtrekkingsakkoord bereikt over het vertrek van het VK uit de EU (de Brexit). Het Britse parlement heeft dit terugtrekkingsakkoord echter (nog) niet goedgekeurd. De 27 blijvende EU-landen en de Britse regering hebben daarom besloten de Brexit-datum uit te stellen tot uiterlijk 31 oktober 2019.

...
Nieuws - 27 maart 2019

Europese Raad akkoord over uitstel van de Brexit-datum

Afgelopen donderdag 21 maart heeft Britse premier May de Europese Raad verzocht de Brexit-datum te verzetten naar 30 juni 2019. Naar aanleiding van dit verzoek hebben de EU-27-regeringsleiders binnen de Europese Raad gesproken over de mogelijkheden van uitstel van de Brexit-datum.