...
Nieuws - 25 oktober 2021

Dierenwelzijn: Consultatie over verbetering van bestaande wetgeving

Regelgeving op het gebied van dierenbescherming schiet momenteel tekort volgens de Europese Commissie. Daarom organiseert zij een consultatie om de Europese regels rond dierenwelzijn te vernieuwen en hun effectiviteit vergroten. Decentrale overheden kunnen deelnemen aan de consultatie tot en met 21 januari 2022.   

...
Nieuws - 5 juli 2021

Akkoord nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid

De Europese instellingen bereikten op 25 juni 2021 een voorlopig politiek akkoord over het nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), dat moet zorgen voor een eerlijker, groener, diervriendelijker en flexibeler GLB. Het nieuwe GLB zal van start gaan in januari 2023.

...
Nieuws - 13 oktober 2020

Publicatie EU-wijzer voor provincies met alle plannen voor een duurzame agrofoodsector

Europese plannen voor de landbouw en voedselproductie raken direct het dagelijks werk in de provincies. In het EU-wijzer magazine zijn alle Europese ontwikkelingen op het gebied van agrofood overzichtelijk bijeengebracht. Het magazine is een gezamenlijke uitgave van Kenniscentrum Europa decentraal en het Huis van de Nederlandse Provincies.

...
Nieuws - 21 september 2020

De Europese Commissie vraagt feedback voor actieplan biologische landbouw

De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging over het toekomstige actieplan voor biologische landbouw. Biologische landbouw is belangrijk voor het verwezenlijken van de Europese Green Deal. Hoe kunnen (decentrale) overheden sturen op een omslag van de landbouwsector?

...
Nieuws - 28 oktober 2019

EU verbiedt pesticide thiacloprid

De Europese Commissie maakte dinsdag 22 oktober bekend dat de autorisatie van de pesticide thiacloprid niet wordt verlengd. De aankondiging volgt na een conclusie van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA).

...
Nieuws - 23 april 2019

Conferentie over vernieuwing GLB en het Nationaal Strategisch Plan

Op donderdag 23 mei organiseren het ministerie van Landbouw en Voedselveiligheid en het Interprovinciaal Overleg een conferentie over de vernieuwing van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en het National Strategisch Plan.

...
Nieuws - 8 april 2019

Toekomst Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

De Commissie voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling (AGRI-commissie) van het Europees Parlement heeft dinsdag 2 april gestemd over de voorstellen voor de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) dat vanaf 2021 in werking zal treden.