...
Nieuws - 14 december 2020

Commissie presenteert duurzame en slimme mobiliteitsstrategie

De Europese Commissie publiceerde op 9 december de strategie voor duurzame en slimme mobiliteit. De strategie dient samen met een actieplan van 82 initiatieven de komende vier jaar als leidraad. Ze moeten bijdragen aan de Green Deal doelstelling om in 2050 een vermindering van 90% uitstoot in de transportsector te behalen.

...
Nieuws - 30 maart 2020

Green Lanes bij grensovergangen

Op 23 maart presenteerde de Europese Commissie een document voor de implementatie van Green Lanes. Door middel van de Green Lanes moet het vrije verkeer van goederen in de interne markt van de EU zo soepel mogelijk blijven verlopen

...
Nieuws - 16 maart 2020

Grensoverschrijdende samenwerking: kabinet schetst recente ontwikkelingen en actuele vooruitgang

Het Nederlandse kabinet geeft samen met grensregio’s en buurlanden een impuls aan de grensoverschrijdende samenwerking met België en Duitsland. In een brief aan de Tweede Kamer zette ministers Knops uiteen wat de recente ontwikkelingen en de actuele vooruitgang op dit gebied zijn. Daarnaast heeft ook de Europese Commissie ingezet op vergaande samenwerking ten aanzien van het spoorvervoer.

...
Nieuws - 21 oktober 2019

1,4 miljard euro voor infrastructuurprojecten

De Europese Commissie stelt € 1,4 miljard beschikbaar voor het oplossen van knelpunten op trajecten en knooppunten op het Trans Europese Transportnetwerk (TEN-T). Het bedrag wordt beschikbaar gesteld vanuit de Connecting Europe Facility (CEF).

...
Nieuws - 14 oktober 2019

Interregionale Mobiliteit binnen TEN-T

Op donderdag 10 oktober organiseerde het Huis van de Nederlandse Provincies, samen met een aantal partners, een bijeenkomst over mobiliteit tijdens de Europese Week van de Regio’s en Steden. Tijdens de bijeenkomst werden acht projecten gepresenteerd waarbij grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van mobiliteit centraal stond.

...
Nieuws - 8 juli 2019

Bijeenkomst: Green and Smart Mobility

Op donderdag 10 oktober organiseren de provincie Noord-Brabant, Brabant-Stad, Vlaams-Brabant en Metropolregion Rhein-Neckar de bijeenkomst: ‘Green and Smart Mobility – new solutions for the mobility of the future’ in Brussel. Hoe gaan beleidsmakers om met de infrastructuur en industriële transitie die nieuwe technologieën op het gebied van duurzame mobiliteit met zich meebrengen?

...
Nieuws - 17 juni 2019

Lancering rapport Europese Commissie over de toekomst van het wegvervoer

Op 21 juni organiseert het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) van de Europese Commissie een evenement rondom de publicatie van het rapport ‘The future of road transport – implications of automated, connected, low-carbon and shared mobility’.

...
Nieuws - 20 mei 2019

TEN-T opent publieke consultatie

Decentrale overheden kunnen tot 17 juli 2019 reageren op een consultatie over de richtsnoeren van het TEN-T (Trans-Europese Netwerken-Transport). TEN-T regelt het EU-beleid inzake vervoersinfrastructuur dat met name is gericht op het vereenvoudigen van vervoersstromen door de lidstaten en het ondersteunen van territoriale, economische en sociale cohesie.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Politico Connected mobility summit 2019 Amsterdam

Bent u geïnteresseerd in de duurzaamheidsuitdagingen die van invloed zijn op de mobiliteitssector? Op 8 oktober vindt in Amsterdam de derde editie van de jaarlijkse Connected Mobility Summit plaats.

...
Nieuws - 7 mei 2019

Europese Mobiliteitsweek 2019: aanmelden kan vanaf nu!

Van 16 t/m 22 september vindt de Europese Mobiliteitsweek plaats. Deze week is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét moment waarop gemeenten in heel Europa (en ver daarbuiten) duurzame mobiliteit op de kaart zetten. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt Nederlandse gemeenten uit om deel te nemen aan de Europese Mobiliteitsweek.

...
Nieuws - 15 april 2019

Hoge Raad: naheffing motorrijtuigenbelasting buitenlands kenteken is geen discriminatie

Het opleggen van een naheffing voor de motorrijtuigenbelasting (mrb) aan een auto met een buitenlands kenteken is geen discriminatie op grond van nationaliteit. Dat oordeelt de Hoge Raad in antwoord op prejudiciële vragen van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Een dergelijke naheffing is daarom ook niet in strijd met Europese non-discriminatiebeginsel.