...
Praktijkvraag - 9 maart 2023

Kan ik problemen met het innen van parkeerboetes van toeristen uit andere EU-landen centraal melden?

Onze parkeercontroleurs treffen regelmatig fout geparkeerde auto’s van toeristen aan in het centrum van de stad. Het is echter lastig om de parkeerboetes daadwerkelijk te innen, als de overtreder niet in Nederland woont. Klopt het dat er een centraal meldpunt is, waar de gemeente terecht kan met problemen betreft het innen van parkeerboetes van mensen afkomstig uit een andere EU-lidstaat?

...
Nieuws - 21 juli 2022

CEF-subsidie verleend aan Nederlandse infrastructuurprojecten

De Europese Commissie wijst vijf Nederlandse infrastructuurprojecten subsidie toe in het kader van de Connecting Europe Facility (CEF). Momenteel staan CEF Transport oproepen open voor militaire mobiliteit en faciliteiten voor alternatieve brandstoffen.

...
Nieuws - 7 maart 2022

Interview Robert van Asten over duurzame mobiliteit

Robert van Asten is als wethouder mobiliteit betrokken bij het vergroenen en verduurzamen van de mobiliteit in Den Haag. In 2030 wil deze stad één van de 100 klimaatneutrale steden in Europa zijn. Kenniscentrum Europa decentraal ging met hem in gesprek over groene mobiliteit.

...
Nieuws - 20 december 2021

Europese Commissie presenteert nieuw kader voor stedelijke mobiliteit

Streven naar schonere, groenere en slimmere mobiliteit. Om deze doelstelling ook binnen steden te behalen, presenteert de Europese Commissie een nieuw kader voor stedelijke mobiliteit. Voor decentrale overheden zijn er interessante financieringsmogelijkheden.

...
Nieuws - 31 mei 2021

Vijf EU-workshops: geef uw mening over stedelijke mobiliteit

Stedelijke mobiliteit moet minder vervuilend worden en dient een groene en digitale transitie te ondergaan. Ter implementatie van de Strategie voor duurzame en slimme mobiliteit wordt het EU-initiatief voor stedelijke mobiliteit gelanceerd. In dit kader organiseert de Commissie vijf workshops.

...
Nieuws - 6 april 2021

ACM houdt toezicht op de naleving van Europese Zeehavenverordening

De ACM treedt op als toezichthouder voor de naleving van de Europese Zeehavenverordening. Op grond van de verordening kunnen zeehavenbeheerders minimumeisen of beperkingen stellen aan aanbieders van havendiensten en wordt de transparantie van overheidsbijdragen gereguleerd.