...
Nieuws - 8 april 2019

CEF-Energie 2019 doet oproep voor projectvoorstellen

Het Connecting Europe Facility (CEF) Energieprogramma is vanaf 20 maart 2019 geopend voor nieuwe projectvoorstellen over elektriciteit (inclusief smart grids), gas en grensoverschrijdende kooldioxidenetwerken. Het CEF-werkprogramma 2019 voor energie draagt bij aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van projecten die een gemeenschappelijk belang hebben in de energiesector.

...
Nieuws - 25 maart 2019

Voorlopig akkoord Horizon Europa bereikt

De Raad en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over Horizon Europa, de opvolger van Horizon 2020. Het bereikte akkoord moet nog formeel door het Europees Parlement en de Raad worden goedgekeurd.

...
Nieuws - 25 maart 2019

EU scorebord: Nederland heeft de beste wegen

De Europese Commissie heeft het jaarlijkse transport scorebord gepubliceerd. Deze online tool vergelijkt hoe de lidstaten presteren in 30 categorieën die alle aspecten van het vervoer bestrijken.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Cohesiebeleid moet blijven investeren in lokale projecten

Op 4 maart organiseerde het Europees Comité van de Regio’s het seminar ‘Using cohesion policy instruments to address investment gaps in European regions’ in Dubrovnik, Kroatië.

...
Nieuws - 11 maart 2019

Commissie start inbreukprocedure tegen Nederland wegens onjuiste omzetting richtlijn erkenning beroepskwalificaties

Volgens de Europese Commissie voldoet Nederland niet aan de Europese wetgeving omtrent de erkenning van beroepskwalificaties. Nadat de Commissie Nederland in januari al een aanmaningsbrief stuurde, heeft zij nu een met redenen omkleed advies uitgebracht. De Nederlandse regering heeft nu twee maanden de tijd om de argumenten van de Commissie van repliek te voorzien.

...
Nieuws - 25 februari 2019

CO2-uitstoot Europese vrachtwagens moet met 30 procent omlaag

De EU neemt maatregelen voor het terugdringen van de CO2-uitstoot van trucks. Het Roemeense voorzitterschap van de Raad bereikte een voorlopige overeenkomst met vertegenwoordigers van het Europees Parlement en de Europese Commissie over nieuwe regels die bindende doelstellingen voor de CO2-emissiereductie van zware bedrijfsvoertuigen vaststellen.

...
Nieuws - 18 februari 2019

Provincies publiceren position paper EU-waterrichtlijnen

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) heeft een position paper gepubliceerd, met standpunten ten aanzien van de raadpleging door de Europese Commissie, die dient als input voor de evaluatie van de Europese Kaderichtlijn Water (KRW), de daarmee samenhangende grondwaterrichtlijn en richtlijn milieukwaliteitsnormen, en de overstromingsrichtlijn.