...
Nieuws - 22 maart 2021

Werkgroep Green Deal Going Local presenteert routekaart voor 2021

De werkgroep ‛Green Deal Going Local’ heeft haar routekaart voor de Europese Green Deal gepresenteerd. Het realiseren van klimaatneutraliteit en het behalen van doelstellingen van de Green Deal vergt veel inspanning van decentrale overheden en vraagt daarom om een gecoördineerde aanpak van het CvdR. 

...
Nieuws - 22 februari 2021

Feedback op herziening van afzetbevorderingsbeleid via openbare raadpleging

De Europese Commissie vraagt feedback op voorgenomen maatregelen omtrent het EU-afzetbevorderingsbeleid van agrovoedingsproducten. Het afzetbevorderingsbeleid is aan herziening toe om beter aan te sluiten op de doelstellingen van de Green Deal.

...
Nieuws - 1 maart 2021

Nieuwe EU-handelsstrategie richt haar pijlen op duurzaamheid

Het bewerkstelligen van een groene economische transitie, de vernieuwing van handelsregels en het zekerstellen van Europese waarden in toekomstige handelsovereenkomsten, dat zijn de kerndoelstellingen van het nieuwe EU-handelsbeleid. Hierbij vormt duurzaamheid een belangrijk component. 

...
Nieuws - 8 februari 2021

Consultatie over herziening van de Europese bodemstrategie

Om te voldoen aan de klimaat- en biodiversiteitsdoelstellingen van de Green Deal heeft de Commissie een initiatief gepresenteerd ter bevordering van de bodemgezondheid. Naar aanleiding van dit initiatief houdt de Commissie een raadpleging over de nieuwe bodemstrategie voor 2030. 

...
Nieuws - 25 januari 2021

Faciliteit voor herstel en veerkracht: 37% gereserveerd voor behalen klimaatdoelstellingen

Sterker en veerkrachtiger uit de crisis komen. Dat is het doel van het coronaherstelfonds NextGenerationEU en het belangrijkste instrument daarbinnen: de faciliteit voor herstel en veerkracht. De Raad en het Europees Parlement hebben een politiek akkoord bereikt over de invulling van deze faciliteit. 

...
Nieuws - 14 december 2020

Commissie presenteert duurzame en slimme mobiliteitsstrategie

De Europese Commissie publiceerde op 9 december de strategie voor duurzame en slimme mobiliteit. De strategie dient samen met een actieplan van 82 initiatieven de komende vier jaar als leidraad. Ze moeten bijdragen aan de Green Deal doelstelling om in 2050 een vermindering van 90% uitstoot in de transportsector te behalen.

...
Nieuws - 11 januari 2021

Europees klimaatpact gelanceerd

In december lanceerde de Europese Commissie het Europees klimaatpact, dat als doel heeft om belanghebbenden en het maatschappelijk middenveld betrekken bij klimaatmaatregelen en duurzamer gedrag te stimuleren.

...
Nieuws - 30 november 2020

Geef uw feedback over het gebruik van zuiveringsslib in de landbouw

De EU-regels voor het gebruik van zuiveringsslib in de landbouw zijn niet meer up-to-date en moeten worden afgestemd op de huidige behoeften. De Europese Commissie gaat de regels daarom evalueren en herzien. Daarbij vraagt ze om uw feedback.