...
Nieuws - 21 oktober 2019

Nieuwe vacatures voor detachering bij de Europese Commissie

Het is mogelijk om als ambtenaar voor een aantal jaren te worden gedetacheerd bij de Europese Commissie (EC) als ‘nationaal expert’. De nieuwste vacatures worden maandelijks in de Europese Ster gepubliceerd.

...
Nieuws - 21 oktober 2019

1,4 miljard euro voor infrastructuurprojecten

De Europese Commissie stelt € 1,4 miljard beschikbaar voor het oplossen van knelpunten op trajecten en knooppunten op het Trans Europese Transportnetwerk (TEN-T). Het bedrag wordt beschikbaar gesteld vanuit de Connecting Europe Facility (CEF).

...
Nieuws - 21 oktober 2019

Conferentie: Smart intellectual property for a competitive Europe

Op 14 november 2019 organiseren de Europese Commissie, het Europees Comité van de Regio’s en het Finse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie in Brussel een conferentie “Innovative, Collaborative, Regional: smart intellectual property for a competitive Europe”.

...
Nieuws - 14 oktober 2019

Interregionale Mobiliteit binnen TEN-T

Op donderdag 10 oktober organiseerde het Huis van de Nederlandse Provincies, samen met een aantal partners, een bijeenkomst over mobiliteit tijdens de Europese Week van de Regio’s en Steden. Tijdens de bijeenkomst werden acht projecten gepresenteerd waarbij grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van mobiliteit centraal stond.

...
Nieuws - 14 oktober 2019

Interview Annie Schreijer-Pierik: “De komende vijf jaar zijn cruciaal”

Annie Schreijer-Pierik werd afgelopen zomer herkozen in het Europees Parlement, waar ze sinds september vast lid is van de Landbouwcommissie. Ze wil zich het komende mandaat inzetten voor het behoud van gezins- en familiebedrijven, voedselproductie en voedselzekerheid.

...
Nieuws - 14 oktober 2019

Verduurzaming glastuinbouw

In het glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard is afgelopen week het grootste zonthermische project van Nederland in gebruik genomen.

...
Nieuws - 7 oktober 2019

EU introduceert ecologische regels voor apparatuur

De Europese Commissie heeft 10 nieuwe ecologische regels voor apparaten vastgesteld. De energie-efficiëntie en andere eisen gelden voor verschillende productgroepen. Onder andere huishoudelijke apparaten moeten gemakkelijker te repareren worden dankzij nieuwe normen die in de hele Europese Unie gelden vanaf 2021.

...
Nieuws - 7 oktober 2019

Europese subsidie voor innovatieve stedelijke projecten

Onlangs heeft het Urban Innovative Actions (UIA)-subsidieprogramma een vijfde oproep gedaan voor subsidieaanvragen van stedelijke projecten met een innovatief karakter. Dit subsidieprogramma biedt lokale autoriteiten steun bij het doorzetten van stedelijke innovatie op basis van een breed scala aan thema’s. Tot 12 december 2019 is het mogelijk om stedelijke projecten aan te melden.

...
Nieuws - 7 oktober 2019

VK doet nieuw voorstel in de Brexit-onderhandelingen

Afgelopen woensdag, 2 oktober, heeft het Verenigd Koninkrijk een nieuw voorstel gedaan in de Brexit-onderhandelingen. De Brexit, die twee keer is uitgesteld, staat nu gepland voor 31 oktober 2019. Als er tegen die tijd geen akkoord is gesloten, verlaat het VK de EU in principe zonder afspraken. Dit zal negatieve gevolgen hebben voor Nederlandse bedrijven en overheden.

...
Nieuws - 30 september 2019

Kick-off van Water Smart Territories

Op 30 september kwamen 20 Europese regio’s in Brussel samen voor de kick-off van Water Smart Territories. Dit is een interregionale samenwerking die plaatsvindt in het kader van de Europese agenda van Industriële Modernisering. Provincie Fryslân is samen met de regio’s Aragon in Spanje en regio Centre-Val de Loire in Frankijk coördinator van het thema Water Smart Territories (WST).

...
Nieuws - 30 september 2019

Publieke hoorzittingen

Van maandag 30 september tot dinsdag 8 oktober vinden de publieke hoorzittingen van kandidaat-commissarissen plaats in het Europees Parlement. De nieuwe commissarissen treden op 1 november aan, tenminste als het Europees Parlement hun benoeming op de plenaire vergadering goedkeurt.