...
Nieuws - 25 maart 2019

Europese Commissie specificeert criteria voor biobrandstoffen

De Europese Commissie heeft een verordening gepubliceerd met daarin de criteria voor biobrandstoffen. Deze verordening vult de richtlijn ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen uit 2018 aan.

...
Nieuws - 25 maart 2019

Europese Commissie presenteert European Urban Initiative

Met het European Urban Initiative (EUI) heeft de Commissie een instrument voorgesteld dat voortbouwt op de huidige EU Urban Agenda. Het plan voor deze samenwerkingsagenda voor steden en regio’s maakt deel uit van de nieuwe conceptverordening omtrent het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

...
Nieuws - 18 maart 2019

Win de Transformative Action Award 2019!

Het Europees Comité van de Regio’s heeft de inschrijvingen voor de Transformative Action Award 2019 geopend. De prijs wordt toegekend aan een stad, regio of maatschappelijke organisatie die zich met een duurzame transformatie van de gemeenschap bezighoudt.

...
Nieuws - 18 maart 2019

Europees Parlement wil luchtvervuiling tegen gaan

Het Europees Parlement heeft op 13 maart, tijdens de plenaire vergadering in Straatburg, nieuwe maatregelen voorgesteld om luchtvervuiling tegen te gaan. De aangenomen resolutie bevat voorstellen om de luchtvervuiling in vervoer, landbouw en energie sectoren aan te pakken.

...
Nieuws - 18 maart 2019

Europese top van Regio’s en Steden in Boekarest

Op 14 en 15 maart vond in Boekarest de achtste Europese top van Regio’s en Steden plaats onder de naam ‘(RE)new EUrope’. Meer dan dan 500 EU-, nationale en lokale politici zetten hun visie uiteen hoe de democratie, nabijheid en solidariteit in de Europese Unie kunnen worden versterkt.