...
Nieuws - 30 augustus 2022

22 september 20 jaar Kenniscentrum Europa Decentraal – meld u nu aan!

Kenniscentrum Europa Decentraal bestaat dit jaar 20 jaar. Daarom nodigen wij u graag uit om dit bijzondere jubileumjaar samen met ons netwerk te vieren. Directeur-generaal Digitalisering en Overheidsorganisatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Marieke van Wallenburg opent de viering

...
Nieuws - 20 februari 2023

Werken met Europa – Afscheid Fenna Pols

Kenniscentrum Europa Decentraal, het Liaisonbureau van het Europees Parlement, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie, de Europese Investeringsbank en de Haagse Hogeschool nodigen u van harte uit voor de tweede Werken met Europa-borrel. Tijdens deze tweede editie staan we stil bij het afscheid van directeur-bestuurder Fenna Pols.

...
Nieuws - 2 oktober 2023

KED verbetert digitale dienstverlening voor helpdesk en kennisgevingen

Kenniscentrum Europa decentraal helpt gemeenten, provincies en waterschappen al meer dan 20 jaar bij vragen over Europees recht en beleid. In die tijd is de dienstverlening steeds verder gemoderniseerd en gedigitaliseerd. Nieuw is dat de helpdesk nu gaat werken met een terugbelverzoek en dat Kennisgevingen digitaal kunnen worden doorgegeven.

...
Nieuws - 14 september 2023

Sonja Hibbert nieuwe directeur-bestuurder KED

Kenniscentrum Europa Decentraal verwelkomt per 18 september 2023 Sonja Hibbert als haar nieuwe directeur-bestuurder. Met haar ervaring en expertise gaat Hibbert een sleutelrol spelen in het informeren van decentrale overheden over de juiste toepassing van Europese regelgeving.

...
Nieuws - 27 juli 2021

Ervaringen van 3 KED stagiairs: een 100% aanrader

Zeker één, maar vaker twee keer in de week dronken ze met z’n drieën online koffie. Sparren, lachen en stoom afblazen. Gezellig en hard nodig, want het is geen sinecure: stagelopen in coronatijd. Drie studenten –  Brent Bos, Tugba Kaya, Hannah Koole – vertellen over hun stage bij Kenniscentrum Europa decentraal (KED). ‘Je leert heel veel over wat er bestuurlijk speelt in het land.’

...
Nieuws - 3 april 2023

Terugblik afscheid Fenna Pols – Werken met Europa borrel

Op 16 maart namen we afscheid van directeur-bestuurder Fenna Pols. Na 14 jaar tomeloze inzet gaat zij bij de gemeente Súdwest-Fryslân aan de slag als directeur Sociaal Domein. De tweede bijeenkomst voor 2023 van de serie ‘Werken met Europa’ plaats bood een ideale gelegenheid om hierbij stil te staan.

...
Nieuws - 8 november 2021

Sluitingsperiode rond de feestdagen

In verband met de kerstvakantie zijn de helpdesk en het Coördinatiepunt Staatssteun van het Kenniscentrum Europa decentraal rond de kerstdagen gesloten. Op 21 december kunt u de laatste editie van de Europese Ster in het jaar 2021 verwachten.