...
Nieuws - 11 juni 2019

Traineeship in het Europees Parlement

Benieuwd hoe een internationale, meertalige instelling als het Europees Parlement dagelijks werkt? Het Europees Parlement biedt twee keer per jaar de kans om te solliciteren voor een Schuman traineeship om praktijkervaring op te doen met EU-besluitvorming.

...
Nieuws - 20 mei 2019

Nieuw: EU-wijzer voor provincies

Kenniscentrum Europa decentraal en het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) lanceren de EU-wijzer voor provincies. Op dit informatieplatform worden provincies op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op Europees niveau die voor hen van belang zijn.

...
Nieuws - 15 april 2019

Kenniscentrum Europa decentraal publiceert Jaarverslag 2018

De inwerkingtreding van de AVG, naderende Brexit en extra aandacht voor de Dienstenrichtlijn door de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de zaak Visser Vastgoed en de gemeente Appingedam.

...
Nieuws - 28 maart 2019

Kenniscentrum Europa decentraal zoekt nieuwe Praktijkraadsleden

Komt u in uw dagelijkse werkzaamheden veel in aanraking met Europese rechts- en beleidsthema’s en lijkt het u interessant om actualiteiten en ervaringen rondom deze thema’s uit te wisselen met collega’s bij andere decentrale overheden en met Kenniscentrum Europa decentraal? Solliciteer dan naar één van de drie vrijgekomen plekken voor Praktijkraadsleden bij Europa decentraal. 

...
Nieuws - 4 maart 2019

Kenniscentrum Europa decentraal en VNG organiseren Europees verkiezingsdebat

Op woensdag 24 april 2019 organiseren de VNG en kenniscentrum Europa decentraal een verkiezingsdebat in het kader van de Europese verkiezingen 2019. Het debat zal gaan over de relatie tussen de Europese beleidsvorming en de uitvoeringspraktijk op Nederlands decentraal niveau.

...
Nieuws - 6 oktober 2022

Jubileumevent: 20 jaar KED!

Wij kijken terug op een bijzonder geslaagd Jubileumevent naar aanleiding van ons 20-jarig bestaan! Kijk hier voor het verslag en de foto’s.

...
Nieuws - 14 september 2020

Ann-Marie Kühler vertrekt bij Europa decentraal

Plaatsvervangend bestuurder-directeur Ann-Marie Kühler van het Kenniscentrum Europa decentraal verlaat de organisatie. Ze wordt per 1 oktober hoofd van het Expertisecentrum Europees Recht (ECER) bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

...
Nieuws - 6 februari 2023

Nieuwe uitdaging voor directeur-bestuurder Fenna Pols

Na meer dan 14 jaar neemt directeur-bestuurder Fenna Pols afscheid van Kenniscentrum Europa Decentraal. Zij gaat bij de gemeente Súdwest-Fryslân aan de slag als directeur Sociaal Domein.

...
Nieuws - 25 september 2020

Kijktip! Ann Marie Kühler neemt afscheid

Het had een treffen moeten zijn van juristen en beleidsmedewerkers uit het Europeesrechtelijk netwerk van de decentrale overheden. Met bubbels, hapjes en mooie, weemoedige woorden. Maar door corona moet plaatsvervangend directeur/ senior jurist Ann Marie Kühler van Europa decentraal digitaal afscheid nemen.