...
EU Recht en beleid - 18 juli 2023

Lex Silencio Positivo

De Lex Silencio Positivo (LSP) verplicht decentrale overheden om binnen een redelijke termijn te reageren op een vergunningsaanvraag. Wanneer er namelijk te laat of niet wordt gereageerd, kan dit vergaande gevolgen hebben voor vergunningverlening. Op deze pagina vindt u verdere uitleg over de Lex Silencio Positivo.

...
EU Recht en beleid - 18 juli 2023

Voorschriften Vergunningstelsels

Decentrale overheden moeten bij het opstellen van vergunningstelsels rekening houden met meerdere dingen.

...
EU Recht en beleid - 18 juli 2023

Termijnen

Bij het beslissen over vergunningsaanvragen moeten decentrale overheden de geldende formaliteiten en termijnen in acht nemen. De geldende termijnen onder de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de Dienstenrichtlijn en de Dienstenwet zullen op deze pagina worden besproken.

...
Nieuws - 20 maart 2023

30 jaar interne markt

De Europese Commissie publiceert twee nieuwe communicaties. Eén hiervan is de mededeling 30 jaar interne markt. Deze behandelt een nieuwe focus op handhaving van interne marktregels en het wegnemen van belemmeringen voor lidstaten.

...
Nieuws - 31 januari 2022

Nieuwe VNG Model Marktverordening gepubliceerd

De nieuwe VNG Model Marktverordening is gepubliceerd. Deze was toe aan vernieuwing, omdat de regels rondom schaarse vergunningen zijn gewijzigd. Vaste-standplaatsvergunningen mogen niet meer voor onbepaalde tijd worden verleend, maar alleen voor bepaalde tijd. Daarnaast zijn er enkele andere veranderingen aangebracht in de Model Marktverordening.

...
Nieuws - 8 februari 2021

Geef uw mening omtrent de interoperabiliteit in de overheidssector

De Commissie vraagt om de inbreng van verschillende belanghebbenden, waaronder decentrale overheden, over de interoperabiliteit in de publieke sector. Een versterkte interoperabiliteitsstrategie zou bijdragen aan de coördinatie en gemeenschappelijke normen voor veilige en grenzeloze gegevensstromen- en diensten in de publieke sector.